Κώστας Τουρούτσικας: Δεν πήγα για αναγνώριση πήραν DNA-¨Μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο και στον τάφο ¨ - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

1/2/23

Κώστας Τουρούτσικας: Δεν πήγα για αναγνώριση πήραν DNA-¨Μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο και στον τάφο ¨Συγκλονίζουν τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τον γιο του, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το μοιραίο αεροσκάφους F-4 κατέπεσε για άγνωστο λόγο στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας, σκορπίζοντας τη θλίψη στις Ενοπλες Δυνάμεις.


O Υποσμηναγός (Ι) Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας, ο οποίος έχασε τη ζωή του από την πτώση του μοιραίου F4 στον κυπαρισσιακό κόλπο© ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ / EUROKINISSIΟ κ. Κωνσταντίνος Τουρούτσικας περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος αρνήθηκε να υποστεί τη διαδικασία της αναγνώρισης, την οποία και δεν θα ακολουθήσει: "Όχι δεν θα γίνει αναγνώριση. Δεν μπορούσα να πάω να υποστώ αυτό το μαρτύριο. Η μητέρα του είναι σε κωματώδη κατάσταση. Εγώ είμαι καλύτερα, εντάξει ο δικός μου πόνος δεν είναι σαν της μάνας. Είμαι λίγο πιο καλά, με βοηθά που μιλάω και με δημοσιογράφους κι ευχαριστώ, με βοηθάει πάρα πολύ, αλλά τους είπα να πάω να κάνω αναγνώριση ξεχάστε το. Δεν μετακινούμαι από το σπίτι μου, από το δωμάτιο που ζούσε το παιδί μου. Μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο και στον τάφο και πήραν DNA μην τα πολυλογούμε. Μπορώ να πάω να κάνω αναγνώριση του παιδιού μου; Εγώ τον είδα την Κυριακή σε άριστη κατάσταση, άριστη και γελαστό, όλα ωραία. Θα πάω τώρα να δω το παιδί μου παραμορφωμένο; Πώς θα είναι το παιδί μου με τέτοια πτώση 800 χιλιόμετρα στο νερό; να δω τι; Να το θυμάμαι έτσι;".

Ο πατέρας του 29χρονου Υποσμηναγού ζήτησε από τον κόσμο να μην αποκαλεί "ήρωα" του παιδί του, λέξη που ούτε στον άτυχο πιλότο θα άρεσε:

"Δεν μου αρέσει και δεν θα άρεσε και στον Μάριο η λέξη ήρωας. Δεν θα άρεσε στο παιδί μου να το λένε ήρωα. Ήταν ταπεινό παιδί. Δεν έλεγε καν ότι είναι πιλότος, πόσω μάλλον ήρωας. Ήρωα είχε μόνο τον Ηλιάκη και πρότυπο και τους άλλους πεσόντες. Το παιδί μου εμένα δεν σκοτώθηκε στον πόλεμο. Σκοτώθηκε σε μία άσκηση σε συνθήκες πολέμου και δεν είχε και αντίπαλο. Από που και ως που είναι ήρωας, δεν θα του άρεσε. Και σας λέω ούτε και εμένα μου αρέσει. Αν γινόταν μια αερομαχία και σκοτωνόταν θα έλεγα εντάξει, είναι ήρωας ή όσοι σκοτώθηκαν το ’40 στην Αλβανία είναι ήρωες. Εμένα μου έλεγε «πατέρα είμαι πολεμιστής. Εγώ πατέρα είμαι πολεμιστής, μαχητής".

Μάλιστα, ο κ. Τουρούτσικας περιέγραψε και τη στιγμή που πληροφορήθηκε την τραγική είδηση, αποκαλύπτοντας πως στο άκουσα ότι ένα αεροσκάφος Phantom κατέπεσε, κατάλαβε πως μέσα σε αυτό βρισκόταν ο γιος του:

"Η μητέρα το έμαθε στις 4 η ώρα τη Δευτέρα το μεσημέρι. Το παιδί μου σκοτώθηκε 10:18 το πρωί γιατί πέταξε 10:13. Στις 10:18 σκοτώθηκε και ήμασταν όλοι στην τρελή χαρά. Δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό, δηλαδή ξεψυχούσε το παιδί μου και εγώ γέλαγα. Ένα προαίσθημα, ένα συναίσθημα. Όταν διάβασε η γυναίκα μου ότι το Phantom έπεσε ήμουνα 100% σίγουρος ότι είναι ο γιος μου. Δεν ήμουνα σίγουρος μόνο ότι έχει σκοτωθεί γιατί ήξερα ότι είναι καλός πιλότος. Είχε ικανότητες, λέω μπορεί να πετάχτηκε, αλλά ότι ήταν αυτός ήμουνα σίγουρος. Αυτό ήταν διαίσθηση και όταν πήρα τηλέφωνο από τον πύργο ελέγχου, ένα συνάδελφό του, του μοναδικού που έχω το νούμερο και έκλαιγε, της λέω μην έχεις καμία ελπίδα ο Μάριος έχει σκοτωθεί, δεν μας το λένε και πράγματι. Αυτή ήλπιζε βέβαια".


msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages