Γέννες με "ατομική ευθύνη" στο Άργος - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Γέννες με "ατομική ευθύνη" στο Άργος

 

Νοσοκομείο Άργους σε επίτοκες: «Γεννάτε με δική σας ευθύνη»

Πρωτόγνωρες συνθήκες βιώνουν και οι ετοιμόγεννες γυναίκες που απευθύνονται στο νοσοκομείο του Άργους για να γεννήσουν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επίτοκες υποχρεώνονται είτε να έχουν το δικό τους προσωπικό ιδιώτη παιδίατρο ή να παραπεμφθούν σε άλλο νοσοκομείο, είτε να υπογράψουν ότι θα γεννήσουν με κίνδυνο για τη ζωή του παιδιού (κάτι που επισημαίνεται και στην υπεύθυνη δήλωση), αν η γέννα πραγματοποιηθεί εκεί και σημειωθεί οποιασδήποτε επιπλοκή.

Στη βεβαίωση αναφέρεται ότι:

«Η κάτωθι υπογεγραμμένη επίτοκος ενημερώθηκα επαρκώς και κατανοητά από τον εφημερεύοντα γυναικολόγο παρουσία της υπεύθυνης μαίας ότι σήμερα δεν εφημερεύει παιδίατρος και ως εκ τούτου η γέννηση επί απουσίας παιδιάτρου του παιδιού διατρέχει κινδύνους για τη ζωή του σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής και μού συστήθηκε η παραπομπή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παρά ταύτα, επιθυμώ την εισαγωγή στη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος ΝΜ Αργους και αναλαμβάνω εγώ προσωπικά τη συνδρομή δικού μου παιδιάτρου».

Το έγγραφο που πρέπει να υπογράψουν οι επίτοκες
Το έγγραφο που πρέπει να υπογράψουν οι επίτοκες

Το πρόβλημα της έλλειψη παιδιάτρου οδηγεί καθημερινά επίτοκες σε νοσοκομεία εκτός νομού σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Κόρινθο ακόμη και Αθήνα, καθώς σε όλη την Αργολίδα, υπάρχει μόνο ένας νοσοκομειακός παιδίατρος, στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, που καλείται να καλύψει ανάγκες σε όλο το νομό.


Στο χείλος του γκρεμού το ΕΣΥ - Γέννες με 'ατομική ευθύνη' και διακομιδές σε καρότσα (news247.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages