«Κλειδώνει» ο γιατρός Κώστας Μπεντεβής για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

«Κλειδώνει» ο γιατρός Κώστας Μπεντεβής για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία

Ήδη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Παύλος Μαρινάκης, και ο εξ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού για κομματικά ζητήματα, Θανάσης Νέζης, έχουν πραγματοποιήσει διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα αυτό μετά τις γιορτές και υπό την εποπτεία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, έχουν σχεδόν καταλήξει στις εισηγήσεις τους για τις νέες υποψηφιότητες, αλλά και συνολικά για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων αναφορικά με τις εκλογικές λίστες του κυβερνώντος κόμματος.


Η τελική έγκριση

Ως εκ τούτου, απομένει η τελική έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα εξετάσει προσεκτικά τους «φακέλους» των εν δυνάμει υποψηφίων και θα δώσει τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές. Τα «Π» παρουσιάζουν σήμερα τα νέα ονόματα που έχουν προστεθεί στην εξίσωση, αλλά και τις εξελίξεις που έχουν προκύψει σχετικά με κάποια πρόσωπα που βρίσκονταν μεν στα υπ' όψιν, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το κομμάτι της υποψηφιότητάς τους.


Επιστροφή

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση έχει να κάνει με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αν και αποτελούσε όλο αυτό το διάστημα ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, φαίνεται ότι τελικά το Μαξίμου και η Πειραιώς προσανατολίζονται στην ολική επιστροφή του στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών, με την υποψηφιότητά του να δείχνει πιο πιθανή παρά ποτέ. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια αναμένεται να δοθεί σύντομα το «πράσινο φως» και στον αντιδήμαρχο Χρήστο Τεντόμα. Αν ωστόσο δεν συμβεί αυτό, τότε θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Δημήτρης Ιατρίδης. Στη συμπρωτεύουσα, «κλειδώνει» για την Α’ Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, ο οποίος θεωρείται ότι θα δώσει σημαντική δυναμική στα δυτικά της περιφέρειας.


Στη μάχη του σταυρού

Στην Κεφαλλονιά, είναι πια βέβαιο πως ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας θα εισέλθει στη μάχη του σταυρού, ενώ η νεαρή ηλικιακά και πολιτικά Χριστίνα Οικονόμου (κόρη του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Οικονόμου) ετοιμάζεται για το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας. Η Ευαγγελία Καρύδη θα είναι το νέο πρόσωπο της «γαλάζιας» λίστας στην Κέρκυρα, ενώ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου, είναι πια στο κατώφλι της εκλογικής λίστας της Ν.Δ. στην Αχαΐα.

Στη Δράμα θα ενεργοποιηθεί και πάλι ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης (πολιτικός φίλος του Μάκη Βορίδη), παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του. Παράλληλα, όπως είχε δημοσιοποιηθεί στο ένθετο «Secret» πριν από δύο εβδομάδες, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, θα είναι υποψήφιος στον Νομό Κοζάνης. Για τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει επαφές με τον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, ενώ η γιατρός Εφη Πολύζου (αδελφή του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου) έχει κλείσει για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας.


Παίζει δυνατά

Την ίδια στιγμή, στη Σάμο παίζει δυνατά ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος και στη Λέσβο ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης. Στην Πελοπόννησο και την Αρκαδία «κλειδώνει» ο γιατρός Κώστας Μπεντεβής, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία το νέο όνομα που θα φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα είναι (πέραν του υιού Σταμάτη) η πρώην υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι Χριστίνα Φούντζουλα. Τέλος, στη Φθιώτιδα, αν δεν κατέλθει τελικώς ο προσφάτως παραιτηθείς από τη βουλευτική έδρα Θέμης Χειμάρας, προαλείφεται το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Στέλιος Κανέλλος.


Αξίωση

Στο μεταξύ, ξεκάθαρη ήταν η πρόθεση του πρωθυπουργού να υποδείξει μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη ως τη μοναδική κεντρώα και υπό συνθήκες αξιόπιστη λύση για τη διακυβέρνηση, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία ούτε στη δεύτερη κάλπη. Το δεδομένο ζήτημα που εξετάζουν στο Μαξίμου είναι η αξίωση της Χαριλάου Τρικούπη να ιχνηλατηθεί μέχρι τέλους το πεδίο για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, καθώς και η επιλογή ενός προσώπου για τη θέση του πρωθυπουργού το οποίο δεν θα ταυτίζεται με τον αρχηγό του κόμματος που θα κόψει πρώτο το νήμα.


«Θα κάνει πίσω»

Μια μερίδα συνομιλητών του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει πίσω ως προς τη δεύτερη παράμετρο, προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα και τον πρωθυπουργό (εφόσον επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις που θέλουν τη Ν.Δ. στην πρώτη θέση) και να εξαντλήσει τις έστω και ελάχιστες πιθανότητες παρουσίας σε μια συγκυβέρνηση με ενισχυμένη κοινοβουλευτική δύναμη και άρα πιο ισχυρό ρόλο. «Θα προτάξει επικοινωνιακά (σ.σ.: ο Νίκος Ανδρουλάκης) τη λογική των αμοιβαίων υποχωρήσεων. Ο ίδιος, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού, και κατ’ επέκταση ο Κ. Μητσοτάκης κσι η Ν.Δ. θα πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους περί επαναληπτικών εκλογών», εξηγούν στα «Π» οι γνωρίζοντες τις σχετικές συζητήσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες προσεγγίσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιδιώξει με μια τέτοιου είδους πρόταση να περιορίσει τις διαρροές του Κινήματος από την πρώτη στη δεύτερη κάλπη και ενώ θα πλανάται πάνω από τη χώρα το «φάντασμα» μιας ανεπιθύμητης πολιτικής περιπέτειας σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 21 Ιανουαρίου 2023.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages