Εκπαιδευτικοί: Η αξιολόγηση αρχίζει με δόσεις - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Εκπαιδευτικοί: Η αξιολόγηση αρχίζει με δόσεις

Εκπαιδευτικοί: Η αξιολόγηση αρχίζει με δόσεις
Εκπαιδευτικοί: Η αξιολόγηση αρχίζει με δόσεις
© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε η αξιολόγηση να ξεκινήσει ενιαία και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Ομως υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στις διαδικασίες μοριοδότησης και κρίσης των υποψηφίων συμβούλων από τις αρμόδιες επιτροπές. Γι’ αυτό το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να αλλάξει τον νόμο. Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, εισήχθησαν στη Βουλή επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν την ανάληψη υπηρεσίας στις περιοχές όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των συμβούλων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα εκκινήσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα των νεοδιόριστων, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησής τους, ανέφερε χθες.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του υπουργείου, η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από τους 4.500 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2020. Αυτοί πρέπει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς να αξιολογηθούν για να μονιμοποιηθούν.

Σύμβουλοι και διευθυντές

Από την άλλη, εκτός από τις διαδικασίες επιλογής των περίπου 800 συμβούλων, καθυστέρηση παρατηρείται και στις διαδικασίες για τους 14.000 διευθυντές σχολείων. Ουσιαστικά, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί εμβληματική εξαγγελία της κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα επισπεύσει τις διαδικασίες έναρξης της ατομικής αξιολόγησης, λέγοντας επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση σχολικής μονάδας και η αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, που αντιδρούν στο εγχείρημα, αμφισβητούν την ουσία των έως τώρα διαδικασιών αξιολόγησης.

Η διαδικασία αφορά τους 4.500 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2020, οι οποίοι πρέπει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς να αξιολογηθούν για να μονιμοποιηθούν.

Την ίδια στιγμή, χθες η υπουργός δήλωσε ότι στο νέο σύστημα διορισμών εξετάζονται τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για τους πολύτεκνους, ενώ πρόσθεσε ότι όπου να ‘ναι ανοίγει το ΑΣΕΠ για αναπληρωτές. Τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξουν οι πίνακες γενικής εκπαίδευσης για προσλήψεις. Στην τροπολογία της Τετάρτης, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε πρότυπο σχολείο να δηλώσουν υποψηφιότητα σε δύο σχολεία και όχι μόνο σε ένα.

Τέλος, χθες η κ. Κεραμέως υπενθύμισε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) και 2 Ιουνίου των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και θα ολοκληρωθούν για τα γενικά μαθήματα στις 12 Ιουνίου. Καθώς τα σχολικά κτίρια χρησιμοποιούνται ως εκλογικά κέντρα, έχει ανακοινωθεί ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Σε ημερήσια και εσπερινά γενικά λύκεια, τα μαθήματα θα εξεταστούν στις 2, 6, 8 και 12/6/2023.
  • Σε ημερήσια και εσπερινά επαγγελματικά λύκεια, τα μαθήματα θα εξεταστούν στις 1, 3, 7, 9, 10, 13, 15 και 16/6/2023.
  • Τα ειδικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα εξεταστούν από 17 έως και 29/6.
msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages