ΝΔ| Ποια ονόματα υποψηφίων ακούγονται για τις βουλευτικές εκλογές στην Αρκαδία; - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


ΝΔ| Ποια ονόματα υποψηφίων ακούγονται για τις βουλευτικές εκλογές στην Αρκαδία;
Τις οριστικές αποφάσεις του λαμβάνει αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, με τις λίστες και τους υποψηφίους, αλλά και με το πολύ σημαντικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Του Σωτήρη Πίκουλα

Ως προς τον χρόνο, πλέον, υπάρχει ένα «ρεύμα» για τις αρχές Απριλίου, είτε στις 2 είτε στις 9 του μήνα, ενώ μειοψηφική πλέον είναι η θέση για εκλογές τέλη Μαΐου με επαναληπτικές τέλη Ιουνίου. Αυτό που έως τώρα θεωρείται το πιο πιθανό είναι ότι στην προεκλογική εκστρατεία θα αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δεν θα «κατέβει» υποψήφιος σε καμία περιφέρεια. Ο ρόλος του είναι κομβικός, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαξίμου και είναι επικοινωνιακός με τον λαό. Για τον ρόλο του ίσως επιβραβευτεί αργότερα με μία θέση στην Ευρωβουλή. Ο πρωθυπουργός είδε τις προτάσεις που του έδωσαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο στενός συνεργάτης του, Θανάσης Νέζης, ο οποίος γνωρίζει όσο κανείς την ανθρωπογεωγραφία της «γαλάζιας» παράταξης.

Οι «αποκλεισμένοι»

Οι υποψηφιότητες έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν, αφού, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, θα αποκλειστούν π.χ. οι τωρινοί αυτοδιοικητικοί όπως πολλοί αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι ήθελαν να κατέβουν στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά αποτέλεσαν το επίκεντρο παραπόνων των σημερινών βουλευτών. Ακόμα, όμως, δεν είναι σίγουρο σε ποιον βαθμό της αυτοδιοίκησης θα ισχύσει το μέτρο, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα «πιάσει» τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους. Από εκεί και πέρα, πολλά θα είναι τα νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ από όλους τους επαγγελματικούς χωρους, από τα κλασικά επαγγελματικά επιμελητήρια (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι), από τη νέα γενιά και την κομματική βάση, ενώ θα γίνουν και ανοίγματα σε υποψηφιότητες από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Τον τελικό λόγο θα έχει βέβαια ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα χειριστεί αποκλειστικά και το θέμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας και ήδη έχει κάνει κάποιες κινήσεις.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Για τις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Ο χαρακτήρας του ψηφοδελτίου θα πρέπει να αποπνέει τον μεταρρυθμιστικό τόνο της κυβέρνησης αλλά και το άνοιγμα σε κοινωνικές ομάδες. Στελέχη από τη στενή ομάδα του Μαξίμου θα ήθελαν να είναι στο Επικρατείας, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού που δεν πήγε στον Βόρειο Τομέα, Αλέξης Πατέλης, ίσως και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εάν δεν «κατέβει» σε κάποια περιφέρεια. Επίσης, έχουν ακουστεί τα ονόματα του πανεπιστημιακού Νίκου Παπαϊωάννου (ο πρύτανης του ΑΠΘ που έδωσε αγώνα κατά των αναρχικών στοιχείων στο ΑΠΘ) και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, που αποτελεί φιλικό πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, υπάρχουν τα ονόματα της Ιωάννας Παλαιοσπύρου (δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι) και της Σοφίας Μπεκατώρου, που συμβολίζουν το άνοιγμα σε κινήματα γυναικών με μεγάλη αποδοχή.

Στη Λακωνία, η γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής της ΝΔ, Χρυσαυγή Ατσιδάκου, αντιμετωπίζεται ως μια καλή απάντηση στην «ένδεια» θηλυκού γένους υποψηφιοτήτων που παρατηρείται για τη ΝΔ στον εν λόγω νομό, ενώ με πολύ καλές πιθανότητες «παίζει» ο γιατρός Μιχάλης Σταματάκος.


 Για το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας είναι πιθανοί το στέλεχος της ΝΔ Πέτρος Αντωνάκος, ο πρότου Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας και η αντιδήμαρχος Γορτυνίας Παναγιώτα Μπέτσα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 30/12

www.paraskhnio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages