Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην ΑρκαδίαΜέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΠαΣοΚ. Θα ανακοινωθούν, επισήμως, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα. Ο επικεφαλής της επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης, εμφανίζεται ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Η επιτροπή δέχθηκε πάνω από 1.700 αιτήσεις και στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα χωρέσουν περί τους 415 υποψηφίους. Το έργο της αξιολόγησης ήταν δύσκολο. Ανθρωποι με μεταπτυχιακούς ή και διδακτορικούς τίτλους, επιτυχημένοι επαγγελματίες, πρόσωπα καταξιωμένα στους χώρους εργασίας και στις τοπικές κοινωνίες διεκδικούσαν μια θέση.


Η επιτροπή κλήθηκε μέσα από την αξιολόγηση των αιτήσεων να πετύχει τρεις βασικούς στόχους. Την ενότητα, την ανανέωση σε πρόσωπα και την ηλικιακή ανανέωση. Η ακτινογραφία των υποψηφίων, όπως τονίζουν τα μέλη της επιτροπής, δείχνει ότι και οι τρεις στόχοι επετεύχθησαν σε μεγάλο βαθμό. Στα ψηφοδέλτια μετέχουν πρόσωπα από όλες τις τάσεις του κόμματος. Η ανανέωση είναι μεγάλη καθώς υπάρχουν 225 νέα πρόσωπα. Μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή της νέας γενιάς, περίπου 100 υποψήφιοι είναι κάτω των 40 ετών. Από τους 415 υποψηφίους οι 366 έχουν ηλικία μέχρι 60 έτη. Αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεία που αφορούν το μορφωτικό επίπεδο των υποψηφίων. Το 42% έχει πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ, το 31% διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 10% διδακτορικό.

Μεγάλο βάρος δόθηκε στο να υπάρξει ενίσχυση των ψηφοδελτίων στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη, περιοχές όπου το ΠαΣοΚ καταγράφει μικρά ποσοστά.

Στην Αρκαδία οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου και Βαγγέλης Γιαννακούρας.

.tovima.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

KOKORIS