Επανεξελέγη η Ελληνοαμερικανίδα αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια με καταγωγή από τις Ρίζες ΑρκαδίαςΕπιχειρηματίας, επενδυτική σύμβουλος, μητέρα. Έτσι συστήνεται η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, η 56χρονη αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, της πολυπληθέστερης αμερικανικής πολιτείας που εξασφάλισε άνετα την επανεκλογή της στις κάλπες που στήθηκαν ταυτόχρονα με αυτές των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Μέλος του Δημοκρατικού κόμματος, η ομογενής με καταγωγή από τις Ρίζες Αρκαδίας, ανήκει σε μια ισχυρή ομάδα στελεχών που είχε συγκροτήσει ο Μπαράκ Ομπάμα για να καλύψουν καίρια πόστα της διοίκησης των ΗΠΑ.Το πρώτο πόστο που της είχε αναθέσει ήταν αυτό της πρέσβεως στην Ουγγαρία όπου υπηρέτησε το διάστημα 2010 - 2013.

Η Ελένη Κουναλάκης την εποχή που υπηρετούσε ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Βουδαπέστη.

Συνοδεύοντας τη Χίλαρι Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, μαζί με τους γιους της.

Η Κουναλάκη έχει ισχυρή στήριξη εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου υπήρξε εκλέκτορας τέσσερις φορές.

Για την υποψηφιότητά της με την οποία διεκδίκησε και πέτυχε την επανεκλογή της στο αξίωμα της αντικυβερνήτη, είχε λάβει την επίσημη στήριξη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.Και οι Κρητικοί διεκδικούν δάφνες για τη νίκη της Κουναλάκη - Η προώθηση του ελληνισμού

Η Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ελένη Κουναλάκη, γεννημένη το 1966 στο Σακραμέντο, είναι μεταξύ των Ελληνοαμερικανών που επανεξελέγησαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ στο νέο Κογκρέσο.

Η Κουναλάκη αποδείχθηκε νικήτρια στην Καλιφόρνια μετά από σκληρή μάχη έναντι του πρώην Δημοκρατικού βουλευτή Μαξ Ρόουζ.

Στην Κρήτη διεκδικούν δάφνες για την και δικιά τους ομογενή η οποία, αν και έχει καταγωγή από την Αρκαδιά από τον πατέρα της Άντζελο Τσακόπουλο, επιχειρηματία του real estate στην Καλιφόρνια, είναι παντρεμμένη με τον Μάρκο Κουναλάκη, Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο, συγγραφέα και πανεπιστημιακό με καταγωγή από την Κρήτη και δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του.


Το ζευγάρι έχει δύο γιους που είναι στην εφηβεία.
Πρόσφατη φωτογραφία της οικογένειας.
Η οικογένεια Κουναλάκη σε παλαιότερη επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Η Κουναλάκη σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Κολλέγιο Ντάρτμουθ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ. Με τον σύζυγό της Μάρκο, ίδρυσαν δύο πανεπιστημιακές έδρες στο Πανεπιστήμιο Τζωρτζτάουν στις Ελληνικές Σπουδές και τον Πολιτισμό

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

KOKORIS