Συνάντηση Βλάση - Καραμανλή για την παράκαμψη Λαγκαδίων - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Συνάντηση Βλάση - Καραμανλή για την παράκαμψη ΛαγκαδίωνΣυνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολοκλήρωσης της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας.

Η παράκαμψη Λαγκαδίων αποτελεί ένα έργο που για δεκαετίες ολόκληρες δεν έχει προχωρήσει, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο ίδιος ο Υπουργός κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο έργο ως εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη στην Πελοπόννησο.
Για πρώτη φορά μετά απο χρόνια προχωράμε συντεταγμένα και μεθοδικά, και όχι με κενά λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Το Υπουργείο έχει αναθέσει σε Τεχνικό Σύμβουλο αφενός την εκπόνηση των συμπληρωματικών γεωτεχνικών ερευνών που απαιτούνται και αφετέρου τον επανέλεγχο και τη συμπλήρωση του συνόλου των μελετών, ώστε να ωριμάσει η δημοπράτηση της κατασκευής στον οδικό άξονα και συγκεκριμένα στο τμήμα της παράκαμψης Λαγκαδίων (20χλμ). Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι διαδικασίες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023!
Έτσι θα έχει συντελεστεί το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, που θα επιτρέψει την υλοποίηση του έργου. Το επόμενο σημαντικό, αλλά εξαιρετικά δύσκολο βήμα, θα είναι η ανεύρεση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εξασφαλιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages