Ημέρες λειτουργίας Λαογραφικού Μουσείου Αλέας και Μουσείου Σχολικής Ζωής
Το Λαογραφικό Μουσείο Αλέας και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Οργάνων Φυσικών Επιστήμων άνοιξαν τις πόρτες τους με τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Αλέας.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Αλέας "Η ΑΛΕΑ ΑΘΗΝΑ " με τη στήριξη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης προχώρησε στην δημιουργία αυτών των δύο χώρων με σκοπό να διατηρήσει ,να προστατέψει και να προβάλει το λαογραφικό υλικό της περιοχής που συλλέχθηκε απο δωρεές των συμπατριωτών μας.
Ο επισκέπτης μπορεί να δει αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης ,γεωργικά εργαλεία , υφαντά , παραδοσιακά εργόχειρα,παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας,φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της περιοχής μας που χρονολογούται απο το 1900 έως το 1965.
Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής θα μεταφερθείτε στη σχολική αίθουσα του 1960 με το μαυροπίνακα, τα πράσινα ξύλινα θρανία ,τα παλιά βιβλία, τους χάρτες στους τοίχους , τις εικόνες των ηρώων της Επανάστασης και παιδικά παιχνίδια άλλων δεκαετιών.
Θα θαυμάσετε το πλούσιο υλικό πειραμάτων φυσικής και χημείας , δωρεά του Λυκείου Τεγέας.
Επίσης στην Αλέα μπορείτε να επισκεφτείτε το βραβευμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλέας της Τεγέας που βρίσκεται δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο Αλέας και στη συνέχεια να περπατήσετε έως τον Αρχαίο Ναό της Αλέας Αθηνάς,το δεύτερο μεγαλύτερο ναό της Πελοποννήσου μετά το ναό του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία ,ο οποίος χτίστηκε τον 4ο π.χ. αιώνα από τον παριανό γλύπτη Σκόπα.
Το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ και ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΑΛΕΑΣ λειτουργεί στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Αλέας, ακριβώς πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλέας.
ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΗ 1:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
Τις υπόλοιπες μέρες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα τηλέφωνα των μελών του ΔΣ, του Συλλόγου που έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του κτιρίου.
Με εκτίμηση,
το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλέας
"Η ΑΛΕΑ ΑΘΗΝΑ".
Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

KOKORIS

DESTINO