Ενημερωτική εκδήλωση-Γιατί λέμε Όχι στα Αιολικά! - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Ενημερωτική εκδήλωση-Γιατί λέμε Όχι στα Αιολικά!

 

Ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση

Ο Αναρριχητικός – Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου, σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στη Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου στις 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 με θέμα την αδειοδότηση και εγκατάσταση αιολικών σταθμών ,στην περιοχή μας ,στην ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα αλλά και της Ελλάδος. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις επιπτώσεις της “πράσινης” ανάπτυξης στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον, και την ενεργειακή κρίση. Τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με αλήθειες και μύθους γύρω από αυτό το θέμα που ήδη προβληματίζει έντονα τις κατά τόπους κοινωνίες σε όλο τον Ελλαδικό χώρο λόγω των μεγάλων σε έκταση , μη αναστρέψιμων επιπτώσεων που προκαλούν οι εγκαταστάσεις αυτές.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται από διακεκριμένους επιστήμονες που θα αναλύσουν ενεργειακά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και νομοθετικά ζητήματα, καθώς και από άτομα της «Κίνησης πολιτών για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου», οι οποίοι θα μας μεταφέρουν την εμπειρία του αγώνα τους και τους λόγους επιτυχίας του κινήματός τους. Συγκεκριμένα:
1. Γεώργιος Χριστοφορίδης, Νομικός, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας. «Πλανητική Κρίση και ευρωπαϊκή πολιτική»
2. Πέτρος Κακούρος, Δρ. Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος. "Δάση και δασολιβαδικά συστήματα: Η συμβολή τους στην οικολογική και κοινωνική ανθεκτικότητα"
3. Μαρτίνος Γκαιτλιχ, Ορνιθολόγος, Υπεύθυνος περιβαλλοντικών θεμάτων και πολιτικής, Ελληνική ορνιθολογική εταιρεία
4. Ήβη Αδαμακοπούλου, Εκδόσεις Ανάβαση.«Πεζοπορικός τουρισμός στο Ελληνικό τοπίο».
5. Άκης Παπασαράντης, Δίκτυο Συλλογικοτήτων για την ενέργεια, Κίνηση για την προστασία Νησίδων του Αιγαίου. «Οι ανεμογεννήτριες ψευδο-σύμβολο πράσινης φθηνής ενέργειας.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους προσκεκλημένους ομιλητές, όπου ο καθένας θα μπορεί να θέσει τα ερωτήματά του ή τους προβληματισμούς του.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην εκδήλωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου