Σύλληψη στην Γορτυνία για παράνομη θήρα λαγού - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Σύλληψη στην Γορτυνία για παράνομη θήρα λαγούΜετά από καταγγελίες για νυχτερινή παράνομη θήρα λαγών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γορτυνίας, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του νομού Αρκαδίας, αποτελούμενο από τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Βυτίνας, Τροπαίων και Δημητσάνας, εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (περί ώρα 03.00) 23/10/22 ένα όχημα να κινείται ύποπτα στην Τ.Κ. Βουτσίου.

Άρχισαν να το παρακολουθούν για αρκετή ώρα και διαπίστωσαν ότι φώτιζε συνεχώς τα παρακείμενα της πορείας του χωράφια, με δυνατούς προβολείς, ψάχνοντας για θηράματα.
Κάποια στιγμή άκουσαν πυροβολισμό και τότε άμεσα κινήθηκαν προς το μέρος του, ακινητοποιώντας το. Διαπίστωσαν ότι εντός του οχήματος υπήρχαν δύο άτομα, πατέρας και κόρη. Η κόρη ως συνοδηγός κρατούσε καραμπίνα στα χέρια της και εντός του οχήματος βρέθηκε μια καραμπίνα ακόμη, πολλά φυσίγγια καθώς και ο σκοτωμένος εκείνη την στιγμή λαγός.
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (διαδικασία αυτοφώρου, κατάσχεση μέσων παρανόμων θήρας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον τους στο Δασαρχείο Βυτίνας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε, τα άτομα αυτά ξεκινούσαν από την Πάτρα και μετέβαιναν στην Αρκαδία πολύ συχνά, με σκοπό την συστηματική λαθροθηρία. Επίσης ο οδηγός του οχήματος είχε συλληφθεί πάλι για νυχτερινή λαθροθηρία στις 20/2/22 και το ίδιο όχημα είχε κατασχεθεί και τότε ( είχε οριστεί ο ιδιοκτήτης του ως μεσεγγυούχος, μη έχοντας το δικαίωμα να το κυκλοφορεί)!!!!....
ΤΟ Δ.Σ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου