Δήμος Τρίπολης | Οι βασικοί κανόνες λειτουργίας του συστήματος συλλογής των αποβλήτων - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

7/11/22

Δήμος Τρίπολης | Οι βασικοί κανόνες λειτουργίας του συστήματος συλλογής των αποβλήτων

 

Δήμος Τρίπολης | Οι βασικοί κανόνες λειτουργίας του συστήματος συλλογής των αποβλήτων

Με σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τούς βασικούς κανόνες λειτουργίας του συστήματος συλλογής των αποβλήτων και να ζητήσουμε την ουσιαστική συνδρομή σας, στο έργο μας.
Προστατεύουμε τα δάση και τα ρέματα και δεν τα ρυπαίνουμε με μπάζα και σκουπίδια. Τα «μπάζα» και γενικότερα τα υλικά που προκύπτουν από δραστηριότητες κατασκευής, κατεδάφισης ή ανακαίνισης είναι μεγάλού βάρους και όγκου και δεν έχουν θέση σε κανέναν από τούς κάδους απορριμμάτων. Είναι υποχρέωση των παραγωγών τούς να τα μεταφέρουν και να τα διαθέσουν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις — μονάδες επεξεργασίας ΑΕΚΚ. Τα ογκώδη απόβλητα, όπως έπιπλα, στρώματα καθώς και οι μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές για να απορρίπτονται πρέπει να ενημερώνεται η υπηρεσία Κα0αριότητας. Τα μικρότερου μεγέθους απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς και οι λαμπτήρες πρέπει να απορρίπτονται στους ειδικούς κάδους οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Στους ΜΠΛΕ κάδους απορρίπτονται «χύμα», ΜΟΝΟ ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Δηλαδή συσκευασίες από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο. Οι συσκευασίες αυτές πρέπει να είναι άδειες, χωρίς υπολείμματα και όσο γίνεται διπλωμένες ή συμπιεσμένες.

Στους ΜΠΛΕ κώδωνες (καμπάνες) απορρίπτονται γυάλινες συσκευασίες και εξυπηρετούν κυρίως τούς μεγάλους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης.

Στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ — ΜΑΥΡΟΥΣ — ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥΣ κάδους απορρίπτονται, μέσα σε κλειστές σακούλες, μόνα αστικά απόβλητα και όχι νεκρά ζώα ή ογκώδη αστικά απόβλητα. Στα αστικά απόβλητα περιλαμβάνονται και τα απόβλητα που προσομοιάζουν ως προς τη cρύση και τη σύνθεσή τους με τα οικιακά απόβλητα τα οποία παράγονται καθημερινά στα νοικοκυριά όπως τα υπολείμματα τροφίμων από την κουζίνα, τα απόβλητα από την τουαλέτα, το τζάκι, τα κατοικίδια και τη φροντίδα των κήπων.

Υπενθυμίζουμε για ακόμα μία φορά ότι τόσο οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες όσο και τα λοιπά αστικά απόβλητα απορρίπτονται ΕΝΤΟΣ των κατάλληλων κάδων για τους οποίους προορίζονται. Η εγκατάλειψή τούς, εκτός κάδων, αποτελεί ρύπανση, απειλεί τη δημόσια υγεία, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και το περιβάλλον και διώκεται από το Νόμο.

Τέλος, ο Δήμος μας παρακαλεί τους δημότες του, να επιδείξουν την απαραίτητη σύνεση και ευαισθησία για το περιβάλλον που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες μας για τη σωστή απομάκρυνση των αποβλήτων τους. Η μη τήρηση των κανόνων Θα έχει ως αποτέλεσμα την ρύπανση του Περιβάλλοντος, την επιβάρυνση των υπηρεσιών τον Δήμου και την επιβολή προστίμων.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages