Επιστολή Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση καστανοπαραγωγών - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Επιστολή Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση καστανοπαραγωγώνΤην Τετάρτη 2 Νοεμβρίου αποστείλαμε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η παραπάνω επιστολή έρχεται ως συνέχεια των δύο προηγούμενων που είχαμε αποσταλεί το 2020 και το 2021 και των συναντήσεων που έχω πραγματοποιήσει με τους Υπουργούς και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
Για ακόμη μια φορά γνωστοποιώ το πόσο σημαντική είναι για τις ορεινές Κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας η παραγωγή του κάστανου μιας και αποτελεί μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος των κατοίκων και τις επιπτώσεις που επιφέρει η μη ζήτηση από τους εμπόρους της φετινής παραγωγής.
Από την πλευρά του ο Δήμος σε συνεργασία πάντα με τους παραγωγούς έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς, της μελάνωσης καθώς και της φαιάς σήψης. Κατόπιν όλων των ενεργειών και ύστερα από τρία χρόνια μηδαμινής παραγωγής τα δέντρα φέτος έδωσαν μια ικανοποιητική παραγωγή.
 Ο πρωτογενής τομέας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών μας. Με την παραπάνω επιστολή για ακόμη μια φορά τονίζουμε την ανάγκη ενίσχυσης των καστανοπαραγωγών του Πάρνωνα. Σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να επεκταθεί η καλλιέργεια κάστανου.
Γιώργος Καμπύλης
Γιώργος Καμπύλης
#vkbrostaΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages