Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην ΚΕΕΕ, στη Λέσβο - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην ΚΕΕΕ, στη Λέσβο

 Με μεγάλη συμμετοχή από τα 59 επιμελητήρια όλης της χώρας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης Κ.Ε.Ε.Ε., η οποία διεξήχθη στη Λέσβο 5 και 6 Νοεμβρίου και συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και ο εκπρόσωπος της ΚΕΕΕ και Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Βασίλης Αθανασιάδης.

Στη διάρκεια των εργασιών, τα Επιμελητήρια έλαβα τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης, ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων απέναντι στο θέμα της αύξησης του κόστους του ηλεκτρισμού, των πρώτων υλών και της αύξησης των επιτοκίων.

Στην κεντρική του ομιλία, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Ιωάννης Μασούτης, ανέφερε πως ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως:

· Την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου το οποία προορίζεται για ηλεκτροπαραγωγή.

· Τη θέσπιση πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις βιομηχανίες και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

· Θεσμικές παρεμβάσεις, στην κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης στα ενεργειακά τιμολόγια και στα καύσιμα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα.

· Επίσπευση της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις.

· Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη χορήγηση από τον ΔΕΔΔΗΕ όρων σύνδεσης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε επιχειρήσεις.

· Να αρθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί για την εγκατάσταση των συστημάτων.

· Να αρθεί το μέγιστο όριο ισχύος των 3 MW.

· Να γίνεται αντιστοίχιση μιας παροχής κατανάλωσης με πάνω από έναν σταθμό αυτοπαραγωγής.

Στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε., απηύθυναν χαιρετισμό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης , ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, κ. Ιωάννης Μπουρνούς, η βουλευτής Κ.Κ.Ε. Λέσβου, κ. Μαρία Κομνηνάκα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύντελης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου