Ο 28χρονος σεφ από την Αρκαδία, που πήρε Michelin με το καλημέρα σας - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Ο 28χρονος σεφ από την Αρκαδία, που πήρε Michelin με το καλημέρα σας

 

Ο νέος σεφ του Hytra έχει οργώσει την Ελλάδα, έχει στα κιτάπια του παραδοσιακά συνταγολόγια, ήταν το δεξί χέρι του σεφ Dacosta κι έχει μερικά αστέρια στο ενεργητικό του

Ο 28χρονος σεφ από την Αρκαδία, που πήρε Michelin με το καλημέρα σας

Δεν υπάρχει πιο περιπετειώδες μαγαζί στην Αθήνα, από τη Hytra. Πήγε κι ήρθε από του Ψυρρή στη Συγγρού και στη Βουλιαγμένη, ενώ η χάρη της έφτασε μέχρι και την Πάρο. Μπήκαν και βγήκαν από τις κουζίνες της ο Μπαξεβάνης, ο Καραθάνος, ο Στεφάτος, ο Μαντής, έζησε δόξες, έκανε και κοιλιές, και τα τελευταία χρόνια διατηρεί σταθερά ένα αστέρι Michelin. Ώσπου ήρθε ο Φελεμέγκας από την Αρκαδία, διαμέσου Ισπανίας.

Ο διαβασμένος σεφ

Συνάντησα πρώτη φορά τον Γιώργο Φελεμέγκα το 2021, στη Μονεμβασιά, όταν μαζί με μερικούς ακόμα νέους σε ηλικία σεφ ετοιμάζαμε το μενού για το λαμπριάτικο τεύχος του Γαστρονόμου. Σεμνός, συνεπής, ευγενής, εργατικός. Εκείνη την εποχή ο Γιώργος βρίσκονταν ήδη τρία χρόνια στο πλευρό του τριάστερου Ισπανού σεφ Quique Dacosta, ο οποίος μάλιστα τον είχε μόλις χρίσει μέλος της μπριγκάντας του στο Deessa, το καινούργιο γαστρονομικό εστιατόριο του ομίλου στο κέντρο της Μαδρίτης.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο


Ο 28χρονος σεφ από την Αρκαδία, που πήρε Michelin με το καλημέρα σας | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (kathimerini.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου