Αττική Οδός: Διόδια 2,5 ευρώ προβλέπει η νέα παραχώρηση - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Αττική Οδός: Διόδια 2,5 ευρώ προβλέπει η νέα παραχώρησηΣτα 2,5 ευρώ ανά διέλευση κλείδωσε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το κόμιστρο για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, για την οποία τρέχει ο σχετικός διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ.


Αττική Οδός: Διόδια 2,5 ευρώ προβλέπει η νέα παραχώρηση© Shutterstock

Το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών κατέληξε στον καθορισμό του παραπάνω κομίστρου, χαμηλότερου από το ισχύον σήμερα 2,8 ευρώ, και έχοντας νωρίτερα απορρίψει το ενδεχόμενο κλιμακωτού κομίστρου. Σε κάθε περίπτωση μετά το κλείσιμο της συγκεκριμένης λεπτομέρειας ανοίγει ουσιαστικά η προετοιμασία για την είσοδο του διαγωνισμού παραχώρησης της Αττικής Οδού, στη δεύτερη της φάση, εκείνης της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους 8 υποψήφιους διεκδικητές της σύμβασης.

Το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες θα αναρτήσει στο VDR στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας τη σύμβαση δίνοντας το εύλογο διάστημα επεξεργασίας στους υποψηφίους. Στόχος είναι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εντός του α’ τριμήνου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Abertis, η ιταλική INC SpA (Gruppo Fininc), η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ – Adrian Infrastructure, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – First Centier, η κοινοπραξία Brisa – Auto Estradas de Portugal – Rubicone Bidco, η κοινοπραξία της Egis Projects με τις επενδυτικές εταιρείες Bauban και DIF, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την αυστραλιανή Macquarie και η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος – Mobility Partners.
msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου