Το Tour du Péloponnèse με 67 αυτοκίνητα πέρασε απο την Αρκαδία - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Το Tour du Péloponnèse με 67 αυτοκίνητα πέρασε απο την Αρκαδία

 

Συνολικά 67 οχήματα έδωσαν το «παρών».

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το Tour du Péloponnèse. Ενας εξαήμερος αγώνας 1.000 χλμ. με συμμετοχές από 12 χώρες, ένας γύρος της Πελοποννήσου-προβολή της χώρας με μαεστρία διοργανωμένος.

Ολα τα όμορφα άρχισαν την Κυριακή το πρωί και με την υπόσχεση μιας ηλιόλουστης εβδομάδας. Συνολικά 67 οχήματα έδωσαν το «παρών» και τα πληρώματα ολοκλήρωσαν την όλη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου με το καθιερωμένο briefing.

Από την Κόρινθο στην Αρχαία Ολυμπία για αρχή και μετά Βυτίνα με τη χαρακτηριστική «δροσιά» της ορεινής φθινοπωρινής Αρκαδίας. Λακωνία, Σπάρτη και Μυστράς για τη συνέχεια. Κατηφορική πορεία προς Καλαμάτα και μετά η άγρια και μοναδική ομορφιά του τοπίου της Μάνης. Και για το τέλος διαδρομή μεγάλη και τερματισμός στο Ναύπλιο.

Τελικοί νικητές πάνω στο νήμα οι Αυστριακοί Hekerle-Schneider σε με την BMW 2002 touring του 1973. Ακολούθησαν οι περσινοί νικητές Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου με Hillman Imp του 1967. Το μικρό αυτοκίνητο που, παρά τα τεχνικά προβλήματα, άντεξε μέχρι το τέλος.

Τρίτοι οι Ρουμάνοι Marinescou-Radulescu με το Opel Commodore του 1969.

Η απονομή, την επόμενη ημέρα στο «Φουγάρο», με έκδηλη την ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων. Οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν όρθιοι την οργανωτική ομάδα και έμαθαν ακόμα μία ελληνική λέξη, τη λέξη ΑΘΛΟΣ! Γιατί τελικά το Tour du Péloponnèse είναι μια εσωτερική πάλη ενάντια στο φρενάρισμα του μυαλού και νικητές είναι όλοι όσοι κατάφεραν να είναι εκεί με χαμόγελο. Μαέστρος της εξαιρετικής διοργάνωσης, όπως πάντα, ο Γιάννης Καράμπελας.

Ραντεβού στο 10ο και επετειακό Tour du Péloponnèse 2023

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages