Ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος Ευσταθίου - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος Ευσταθίου

 


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που αφορά το Τριπρόσωπο των υποψηφίων για την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1) Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου: 66

2) Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης: 39

3) Αρχιμ. Μελέτιος Στάθης: 7

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
Η Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως βρίσκεται στην Αρκαδία, εκτείνεται στις τέως επαρχίες και νυν ομώνυμους Δήμους Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και έχει για έδρα την ιστορική Δημητσάνα.
Πρόκειται για ορεινή και ταπεινή Μητρόπολη. Η οποία έχει δώσει στην Εκκλησία έναν Γρηγόριο Ε’ και στο Έθνος πολλούς ευπατρίδες ευεργέτες. Και στο δυναμικό της οποίας περιλαμβάνεται πλήθος ιστορικών μονών και βυζαντινών ναών.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Σοβαρός και άξιος κληρικός, με καλές σπουδές και πολύπλευρη μόρφωση, ο (κατά σάρκα αδελφός του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Χαλκίδας, Νικόδημου Ευσταθίου) Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου έχει την «ευλογία» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποδέχθηκε (ξεπερνώντας αντίστοιχα τέτοια αιτήματα άλλων Μητροπολιτών) την επιθυμία του –και παλαιόθεν γείτονα- Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσοστόμου για να προωθηθεί-εκλεγεί ένα πνευματικό ανάστημα-παιδί του.

ΑΞΙΟΣ! Νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE (ekklisiaonline.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου