Πρόταση Ψηφίσματος Προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα «Δικαιώματα των Γυναικών του Ιράν»Πρόταση Ψηφίσματος

Προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα
«Δικαιώματα των Γυναικών του Ιράν»

To Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ενώνει τη φωνή του με τις γενναίες γυναίκες και τα γενναία πλήθη, που διαδηλώνουν στο Ιράν και όλες τις προοδευτικές φωνές και καλεί σε συμπαράσταση όλους τους πολίτες.
Η δολοφονία της Μαχσά Αμινί, από τη θρησκευτική αστυνομία της Τεχεράνης στις 13 του Σεπτεμβρίου 2022, είναι ένα μαύρο στίγμα, είναι μια ακόμη δρώσα βία στην ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας σε βάρος των γυναικών που αγωνίζονται ανά τον κόσμο κατά της έμφυλης βίας, κατά της πατριαρχίας, κατά της καταπίεσης, κατά του σκοταδισμού, κατά των μηχανισμών επιβολής προτύπων «σωστής» γυναίκας, κατά του σεξισμού δηλαδή όλων εκείνων, των αρνητικών διακρίσεων λόγω φύλου, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής που είναι ακόμα ριζωμένες βαθιά μέσα σε αναπτυγμένες και μη χώρες, σε όλο τον πλανήτη.
To Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, καταδικάζει την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης, του δικαιώματος στη διαδήλωση, και κατά συνέπεια την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Καταδικάζει την κρατική βία και κάθε μορφής βία.
Εκφράζει ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη σε κάθε γυναίκα του Ιραν και όλου του κόσμου, κάθε ευάλωτη και ταυτόχρονα αγωνιζόμενη, κάθε εργάτρια, αγρότισσα, επιστημόνισσα, κάθε μάνα, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι ένοχοι του κρατικού φόνου και να απελευθερωθούν οι αγωνίστριες κρατούμενες.
Μαζί με όλες τις φωνές που αγωνίζονται, ζητά τα αυτονόητα:
• Άμεση αποκατάσταση και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις φύλου, θρησκείας και εθνότητας.
• Ίσα Δικαιώματα απέναντι στον νόμο και στη δικαιοσύνη, ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην υγεία και την πρόνοια, στο κράτος, στην κοινωνία.
• Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους και στην ελευθερία των επιλογών τους, την αυτοδιάθεση στη ζωή.
• Λέει όχι στην οπισθοδρόμηση των δικαιωμάτων γυναικών που ελλοχεύουν τον τελευταίο καιρό.
Ελευθερία - Δικαιοσύνη - Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια

Με εκτίμηση
Τζένη Δημητρακοπούλου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Περιφέρειας Πελοποννήσου
Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

KOKORIS