Διασυλλογικοί Αγώνες Σκοποβολής διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Διασυλλογικοί Αγώνες Σκοποβολής διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας να αναβαθμίσουμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρίπολης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ


Διασυλλογικοί Αγώνες Α’ Κατηγορίας Αεροβόλων Όπλων Ανδρών/ Γυναικών/ Εφήβων/ Νεανίδων/ Νέων Ανδρών & Γυναικών/ Παίδων Α’& Β’ στα ατομικά αγωνίσματα σταθερού στόχου 10m διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης.

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Τοπικό Φιλοσκοπευτικό Σύνδεσμο Τρίπολης «ΕΥΑΝΔΡΟΣ» σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης σημείωσε: «Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση διότι μετά από 15 χρόνια στο Δημοτικό Σκοπευτήριο έχουμε τη δυνατότητα να διοργανώνουμε αγώνες διασυλλογικούς αγώνες. Σήμερα είναι πάνω από 100 αθλητές από άλλες περιοχές της χώρας. Με τη Σκοπευτική Ομοσπονδία έχουμε άριστη συνεργασία.

Εμείς είχαμε στόχο να αναβαθμίσουμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το ίδιο έγινε και με το Δημοτικό Σκοπευτήριο. Έγινε αυτή η αναβάθμιση με τη συνεργασία ειδικά του συλλόγου «Εύανδρος» και με εθελοντική εργασία.

Έγινε ένα πολύ όμορφο, σύγχρονο Σκοπευτήριο. Στόχος είναι το Σκοπευτήριο να φιλοξενεί συχνά αγώνες. Η Ομοσπονδία δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένη και θα επεκταθεί η συνεργασία.

Οι αγώνες φέρνουν επισκεψιμότητα στην πόλη, ενώ ένας επιπλέον στόχος είναι η γνωριμία των δημοτών μας με το Ολυμπιακό άθλημα της Σκοποβολής. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει μια καμπάνια του ΝΠΔΔ σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τους μαθητές μας.»

Από την πλευρά του, ο κ. Αλέξανδρος Δημακάκος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, είπε: «Εδώ μέσα σε πολύ λίγο καιρό έγινε ένα θαύμα. Όλες οι εργασίες έγιναν υπό την εποπτεία του ΝΠΔΔ και με την εθελοντική συνδρομή του συλλόγου «Εύανδρος». Το σκοπευτήριο βρίσκεται σε πολύ καλή γεωγραφική θέση. Η συμμετοχή θα ξεπεράσει τα 100 άτομα, κάτι πρωτόγνωρο για ένα σκοπευτήριο επαρχίας.

Θέλω να πω συγχαρητήρια στο νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα βγάλει πολύ καλά αποτελέσματα.»


Ο Τοπικός Φιλοσκοπευτικός Σύνδεσμος Τρίπολης «ΕΥΑΝΔΡΟΣ» με την υποστήριξη του του Δήμου Τρίπολης και του Νομικού Προσώπου του (Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης), διοργάνωσε Διασυλλογικούς Αγώνες Α’ Κατηγορίας Αεροβόλων Όπλων Ανδρών/ Γυναικών/ Εφήβων/ Νεανίδων/ Νέων Ανδρών και Γυναικών/ Παίδων Α’ & Β’ στα ατομικά αγωνίσματα Σταθερού Στόχου 10m στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης. Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Στους αγώνες κατά την πρώτη ημέρα, συμμετείχε μεγάλος αριθμός παιδιών και νέων, γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το συγκεκριμένο άθλημα, το οποίο δεν είναι ευρέως διαδεδομένο στις νεότερες ηλικίες. Οι εντυπώσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία συμμετεχόντων, οι οποίοι είναι έμπειροι αθλητές με πολλές διακρίσεις που έχουν αγωνιστεί σε Σκοπευτήρια σε όλη την Ελλάδα ήταν άριστες, τόσο όσον αφορά τη διοργάνωση και τη φιλοξενία, όσο και ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σκοπευτηρίου.

Στους αγώνες παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σταθερού Στόχου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιssf κ. Αλέξανδρος Δημακάκος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπεύθυνη δουλειά που έγινε ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων προδιαγραφών αναφορικά με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην αθλητική εγκατάσταση. Όπως ανέφερε ο κ. Δημακάκος, στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε, αφενός η καλή συνεργασία του Προέδρου του Τοπικού Φιλοσκοπευτικού Συνδέσμου Τρίπολης «ΕΥΑΝΔΡΟΣ» κ. Παράσχου Παναγιώτη με τη ΣΚΟΕ ο οποίος ακολούθησε "ευλαβικά" τις οδηγίες της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και αφετέρου, η υποστήριξη και συνδρομή του Δήμου Τρίπολης και του Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Τρίπολης υπό την μέριμνα και εποπτεία του οποίου υλοποιήθηκαν οι εργασίες ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που προβλέπουν οι Κανονισμοί του Αθλήματος της Σκοποβολής.

Επίσης ο κ. Δημακάκος υπογράμμισε τις δυνατότητες για περεταίρω αξιοποίηση και αναβάθμιση του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Τρίπολης, καθώς υπάρχουν οι προδιαγραφές οι οποίες συνδέονται τόσο με την αθλητική εγκατάσταση αυτή καθ’ εαυτή, όσο και με την προσβασιμότητα λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Στους αγώνες παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κων/νος Τζιούμης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος, οι οποίοι δήλωσαν ότι υπάρχει η βούληση και το ενδιαφέρον να συνεχιστούν οι

παρεμβάσεις ώστε να αναδειχθεί το Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης σε σημαντικό αθλητικό και αγωνιστικό προορισμό για τους αθλητές της Σκοποβολής από όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των αγώνων την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των μεταλλίων στους νικητές.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

Δήμου Τρίπολης

Ηλίας Κούρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου