ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΟΟ: ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΟΟ: ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ

 


Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θέλοντας να τιμήσει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο την 201η επέτειο από την Άλωση της Tριπολιτσάς, θα περπατήσει πάνω στα ίχνη του τείχους της πόλης, που είχε μήκος 4.100 μ. περίπου, όπως αυτό υπήρχε μέχρι την κατεδάφισή του και την καταστροφή της πόλης από τον Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου τον Φεβρουάριο του 1828.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, όταν επισκέφτηκε την πόλη στις 11 Ιουνίου 1828, αντίκρισε κατεστραμμένα τείχη, ερειπωμένες εκκλησίες και πυρπολημένες οικίες και έδωσε εντολή στους πολεοδόμους Σταμάτη Bούλγαρη και Auguste - Theodore Garnot να συντάξουν το σχέδιο της νέας πόλης.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.

Τα ίχνη αυτά ταυτίζονται, στο μεγαλύτερο μέρος τους, με δρόμους της σύγχρονης πόλης.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις θέσεις των οκτώ πυλών του τείχους και μερικών προμαχώνων και να αναφερθούμε σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στον χρόνο, την ιστορία και στους τόπους τόσο της οθωμανικής όσο και της σύγχρονης πόλης.

Οδηγοί μας θα είναι η Δέσποινα Σταμπουλόγλου - Φρέντζου, Αρχιτέκτων Μηχανικός και Πολεοδόμος , ο Κωνσταντίνος Φρέντζος, Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος και ο Παναγιώτης Βέμμος, Μαθηματικός.

Σημείο συνάντησης, η πύλη Λεονταρίου, στη διασταύρωση των οδών Καλαμών, Χατζησαράντου και Αγίου Τρύφωνος, με ώρα εκκίνησης 4 μ.μ. και κατεύθυνση προς τη Δεξαμενή, με περιφορά από δυτικά προς ανατολικά.

Το συνολικό μήκος της πορείας είναι 5 χιλιόμετρα περίπου και η διάρκειά της δύο ώρες.

Θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές δράσεις του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου