Διπλό χτύπημα από το εφοπλιστικό δίδυμο Καϋμενάκη-Μπάκου στις τράπεζες

 Διπλό χτύπημα στον τραπεζικό κλάδο από το εφοπλιστικό δίδυμο Καϋμενάκη-Μπάκου, το οποίοι μπαίνει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενώ παράλληλα αποκτούν στρατηγική συμμετοχή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών.

Διπλό χτύπημα από το εφοπλιστικό δίδυμο Καϋμενάκη-Μπάκου στις τράπεζες
Διπλό χτύπημα από το εφοπλιστικό δίδυμο Καϋμενάκη-Μπάκου στις τράπεζες© Παρέχεται από: sofokleousin.gr

Οι δύο εφοπλιστές εισέρχονται στη Συνεταιριστική Σερρών με 30 εκατομμύρια, ενώ στην Παγκρήτρια θα εισφέρουν ποσό έως 65 εκατομμύρια ευρώ. H επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε σήμερα επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, όπου  γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Lyktos Participations, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα δεν συμμετείχε στην ΑΜΚ, επομένως το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας μειώνεται στο 11,5%.

Οι Μπάκος και Καϋμενάκης μ' αυτές τις κινήσεις επεκτείνονται με δυναμικό τρόπο και στον τραπεζικό τομέα, μετά την απόκτηση της Intrakat και την εντυπωσιακή είσοδό τους και στον χώρο των media, όπου μεταξύ άλλων εξαγόρασαν το κανάλι Αction 24.


msn

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

KOKORIS