Ενεργειακή κρίση: Δεν θα υπάρξει μείωση ωραρίου στα καταστήματα - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Ενεργειακή κρίση: Δεν θα υπάρξει μείωση ωραρίου στα καταστήματα
«Πάγο» στα σενάρια για μείωση του ωραρίου των καταστημάτων βάζει η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν θα υπάρξει τέτοιο μέτρο.

Η πρόταση από τους Εμπορικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης είχε γίνει για κλείσιμο των καταστημάτων μια ώρα νωρίτερα στην Αθήνα και δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.


Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, όποιος καταστηματάρχης θέλει να κλείσει το κατάστημά του νωρίτερα μπορεί να το κλείσει, χωρίς όμως την κρατική «κάλυψη» που θα συνεπάγονταν ένα γενικευμένο μέτρο.
Συνάντηση Γεωργιάδη με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και ΣΕΛΠΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συναντάται σήμερα Τετάρτη, με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ, ενώ στην ατζέντα της συζήτησής τους αναμένονταν το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της μείωσης του ωραρίου.

Η πρόταση που βρίσκονταν τουλάχιστον μέχρι τώρα υπό συζήτηση αφορούσε στην ενδεχόμενη μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως, όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου