Θα τα καταφέρει η Αρκαδία το χειμώνα; Σε εξέλιξη το αντιπλημμυρικό έργο στο Ζευγολατιό και ανάγκη αποκατάστασης του δρόμου προς Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

 Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Αρκαδίας

“Απαιτείται καλή συνεργασία με τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και άθροιση δυνάμεων, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην σύντομη παρέμβασή του κατά την υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζό συνεδρίαση -σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε., στην Τρίπολη- του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε ο συντονισμός δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής, προς αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, κατά την σύντομη παρέμβασή του στην εν λόγω συνεδρίαση, τόνισε μεταξύ άλλων πως “μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα, αλλά όχι τα ακραία. Απαιτείται καλή συνεργασία με τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και άθροιση δυνάμεων, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Περιφέρεια, όταν απαιτείται, θα παραμένει ανοιχτή για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, ενώ στη διάθεση όλων είναι τα υλικά Πολιτικής Προστασίας που έχει τακτοποιημένα στους ειδικούς χώρους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για το σκοπό αυτό”.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Αρκαδίας, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ρέματα και στον καθαρισμό τους, με την επισήμανση πως έχουν ήδη γίνει ήδη καθαρισμοί στα σημαντικότερα εξ αυτών και σταδιακά καθαρίζονται και τα υπόλοιπα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Ζευγολατιού στην Δ.Ε. Κορυθίου του Δήμου Τρίπολης, που αναμένεται να λύσει το σημαντικό πρόβλημα με τις πλημμύρες στην συγκεκριμένη περιοχή”.

Ακόμα, τονίστηκε πως πρέπει να προχωρήσει η εργολαβία για την αποκατάσταση των ζημιών στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, η οποία έχει παραμείνει στάσιμη, προκαλώντας πρόβλημα στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, δεδομένου ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες τη χειμερινή περίοδο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

KOKORIS