Γορτυνια: Οικονομική στήριξη ζητούν απο τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που επλήγησαν από τις περσινές πυρκαγιές - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Γορτυνια: Οικονομική στήριξη ζητούν απο τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που επλήγησαν από τις περσινές πυρκαγιές

 

οι πρόεδροι των κοινοτήτων που επλήγησαν απο τις περσινές πυρκαγιές απέστειλαν πρόσφατα (Αριθ πρωτ .49 /6-10-2022)επιστολή στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ οπου αναφέρονται τα εξής :
Αξιότιμε κ. πρόεδρε
Θέλουμε να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια των συγχωριανών μας που είναι κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις περσινές πυρκαγιές του Αυγούστου , ωστόσο δεν έτυχαν της κρατικής επιχορήγησης.
Συγκεκριμένα οι παραπάνω δεν τυγχάνουν της επιχορήγησης οπως οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όπως προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο 4972/2022 (Φ.Ε.Κ Α'181 /23-9-2022) άρθρο 135, τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 12 του Ν.4797/2021, επειδή δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ από ελλιπή πληροφόρηση.
Αυτό θεωρείται πέρα για πέρα άδικο και πρέπει να γίνει τροποποίηση της σχετικής νομοθετικής διάταξης για να τύχουν και αυτοί των ευεργεσιών της.
Προσβλέπουμε στην πατριωτική σας ευαισθησία προκειμένου οι συμπατριώτες μας να στηριχτούν οικονομικά για να ξαναδημιουργήσουν τις καλλιέργειες από την αρχή και να προσφέρουν και πάλι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας που ως γνωστόν βουλιάζει.
Σας ευχαριστουμε εκ των προτέρων
Με εκτίμηση.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΡΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΟΔΩΡΑ ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΟΥΤΡΑ ΗΡΑΙΑΣ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΒΑΔΑΚΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΣ
ΝΕΟΧΩΡΙ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΑΧΕΣ ΤΖΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΩΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΥΡΡΗ ΣΤΡΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου