Αττική Οδός: Αλλαγή στην τιμολόγηση για τα διόδια – Πότε θα ισχύσει - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

8/10/22

Αττική Οδός: Αλλαγή στην τιμολόγηση για τα διόδια – Πότε θα ισχύσειΑλλάζει η τιμολόγηση στα διόδια της Αττικής Οδού, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη. Η πρόταση, την οποία έχει αναλύσει το Dark Room, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και της συμφόρησης που παρατηρείται καθημερινά.


Αττική Οδός: Αλλαγή στην τιμολόγηση για τα διόδια – Πότε θα ισχύσει© Παρέχεται από: Newmoney.gr

Ωστόσο, ακόμα, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Δηλαδή, για παράδειγμα, ποιες ώρες της ημέρας θα είναι πιο ακριβό το αντίτιμο για να χρησιμοποιήσει κανείς την Αττική Οδό, ενώ βέβαιο αναμένεται να είναι ότι η φθηνότερη τιμή θα είναι τις βραδινές ώρες.Σήμερα, τα διόδια της Αττικής Οδού είναι στα 2,80 ευρώ ανά διέλευση.

Ο κ. Πολίτης πάντως σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι ακόμα η αλλαγή αυτή αργεί. Μέχρι το καλοκαίρι του 2023, από ό,τι φαίνεται, δεν θα υπάρχει αλλαγή στις τιμές.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε στα οκτώ υποψήφια σχήματα το σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης, ενώ αναμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για την τιμολογιακή πολιτική στα διόδια. Εχουμε προτείνει ένα μοντέλο τιμολόγησης που θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα χρήσης του άξονα και θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου. Εκτιμούμε ότι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των οικονομικών προσφορών».

msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages