Ο εντυπωσιακός περίπατος στα Ίχνη του Τείχους της Τριπολιτσάς (φωτο, βιντ) - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Ο εντυπωσιακός περίπατος στα Ίχνη του Τείχους της Τριπολιτσάς (φωτο, βιντ)

 


Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θέλοντας να τιμήσει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο την 201η επέτειο από την Άλωση της Tριπολιτσάς,πραγματοποίησε περίπατο πάνω στα ίχνη του τείχους της πόλης, που είχε μήκος 4.100 μ. περίπου, όπως αυτό υπήρχε μέχρι την κατεδάφισή του και την καταστροφή της πόλης από τον Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου τον Φεβρουάριο του 1828.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, όταν επισκέφτηκε την πόλη στις 11 Ιουνίου 1828, αντίκρισε κατεστραμμένα τείχη, ερειπωμένες εκκλησίες και πυρπολημένες οικίες και έδωσε εντολή στους πολεοδόμους Σταμάτη Bούλγαρη και Auguste - Theodore Garnot να συντάξουν το σχέδιο της νέας πόλης.

Τα ίχνη αυτά ταυτίζονται, στο μεγαλύτερο μέρος τους, με δρόμους της σύγχρονης πόλης.

Μαζί με τους ξεναγούς είδαμε τις θέσεις των οκτώ πυλών του τείχους και μερικών προμαχώνων και ακουσαμε σημαντικά ιστορικά γεγονότα.


Οδηγοί μας ηταν η Δέσποινα Σταμπουλόγλου - Φρέντζου, Αρχιτέκτων Μηχανικός και Πολεοδόμος , ο Κωνσταντίνος Φρέντζος, Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος και ο Παναγιώτης Βέμμος, Μαθηματικός.

Σημείο συνάντησης ηταν πύλη Λεονταρίου δίπλα στην βίλα Τουρκοβασιλη όπου συμμετείχε πολύς κοσμος

Διανύσαμε την διαδρομή που ακολουθούσαν τα τείχη μέσα απο την πόλη και μάθαμε για πρώτη φορά γεγονότα που δεν τα είχαμε ξανακούσειΉταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ΣΑΟΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου