Ζητούν απάντηση για το γεφύρι του ποταμού πλησίον της Αρχαίας Γόρτυνος απο τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας
Με το Πάνω Γεφύρι τί γίνεται;


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός επισκέφτηκε χθες την κοιλάδα του Λούσιου, ελπίζουμε όχι μόνο εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Με την ευκαιρία, από το Δ.Σ. του Συλλόγου Ατσιχωλιτών απεστάλη σήμερα στον κύριο Αντιπεριφερειάρχη τον εξής ηλεκτρονικό μήνυμα… Χωρίς άλλα λόγια:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, καλημέρα σας,

Μάθαμε ότι χθες επισκεφτήκατε την κοιλάδα του Λουσίου. Όπως γνωρίζετε και θα είδατε η ιστορική γέφυρα του ποταμού πλησίον της Αρχαίας Γόρτυνος δεν είναι εδώ και καιρό προσπελάσιμη με όχημα ύστερα από απόφαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Πέραν των συνεπειών που έχει αυτό για τον τουρισμό της περιοχής, δεν εξυπηρετεί ούτε τις ελάχιστες τοπικές οικονομικές δραστηριότητες στις δύο πλευρές της κοιλάδας του ποταμού. Κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να διανύουν με το αυτοκίνητό τους απόσταση 28 – 30 χλμ. για να φτάσουν στις εγκαταστάσεις τους (μέσω Καρύταινας!), ενώ με τη χρήση της γέφυρας διήνυαν 4 χιλιόμετρα…

Ευελπιστούντες στην ταχεία παρέμβασή σας αρμοδίως (Αρχαιολογική Υπηρεσία, κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες), παρακαλούμε να έχουμε μια πρώτη και άμεση απάντησή σας, την οποία θα δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας, ώστε να ενημερωθούν οι εναπομείναντες κάτοικοι της περιοχής και οι απανταχού συμπατριώτες μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Από το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΣΙΧΩΛΙΤΩΝ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

KOKORIS

DESTINO