Ο σεισμός 5,1 στους Δελφούς ταρακούνησε και την Τρίπολη - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Ο σεισμός 5,1 στους Δελφούς ταρακούνησε και την Τρίπολη

 


Ενας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Τρίπολη , γενικά την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα τα ξημερωματα.


Όπως αναφέρει το cnn.gr:«Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός. Δεν έχουμε πολλούς μετασεισμούς (έως τις 9:00 π.μ.) είπε στο CNN Greece ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 01:02 τα ξημερώματα της Κυριακής (9/10) και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι το ρήγμα σημειώθηκε στην είσοδο του Κόλπου της Ιτέας εκτιμώνας πως είναι νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το σεισμό. «Πρέπει να δούμε την μετασεισμική ακολουθία και την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε πολλούς μετασεισμούς», ανέφερε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, «ο σεισμός έγινε στο ρήγμα της Ιτέας. Δεν τον περιμέναμε αυτό τον σεισμό, είναι δύσκολο να προβλέψουμε... Δεν γνωρίζουμε αν είναι ο κύριος σεισμός, προς το παρόν δεν έχουμε πολλούς μετασεισμούς. Πιστεύω πως το απόγευμα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη σεισμική ακολουθία και την εξέλιξη του φαινομένου».

Σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών© Παρέχεται από: CNN.gr

Το επίκεντρο της δόνησης περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περί τα 13 χιλιόμετρα.

msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου