5000 αγρότες της Αργολίδας θα καταθέσουν ενστάσεις στον ΕΛΓΑ Τρίπολης - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

5000 αγρότες της Αργολίδας θα καταθέσουν ενστάσεις στον ΕΛΓΑ Τρίπολης


 Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Αργολίδας καλούν τους παραγωγούς σε διαμαρτυρία, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, στις 9,οο π.μ.  με προορισμό τον κόμβο Μαλαχιά.

Η εκκίνηση θα γίνει στους Συνεταιρισμούς τους και η προσυγκέντρωση στην πλατεία της Πυργέλας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αγρότες καλούνται να προσέλθουν με κάθε αγροτικό μέσο και την Ελληνική σημαία.

Επιστροφή αποζηµίωσης ζητάει ο ΕΛΓΑ από τους πληγέντες αγρότες Αργολίδας

Υψηλός αναµένεται ο αριθµός των ενστάσεων που θα κατατεθούν στον αρµόδιο ΕΛΓΑ Τρίπολης από τους περίπου 5.000 αγρότες της Αργολίδας, των οποίων τα δέντρα χτυπήθηκαν από το πέρασµα της «Ελπίδας» την τελευταία εβδοµάδα του Ιανουαρίου. Από τις 30 Σεπτεµβρίου ξεκίνησαν  να βγαίνουν τα πρώτα ατοµικά πορίσµατα για το τελικό ύψος της υπολογιζόµενης ζηµιάς,  µε πολλούς να είναι δυσαρεστηµένοι από τα τελικά ποσοστά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ ∆ΑΝΑΟΣ Κωσταντίνος Πιππέρος σε επικοινωνία µε την Agrenda, το τελικό ύψος ζηµιάς που υπολογίζει ο ασφαλιστικός φορέας δεν ξεπερνά στις περισσότερες περιπτώσεις  το 25-30% της παραγωγής εσπεριδοειδών, όταν οι προεκτιµήσεις µε βάση τις οποίες δόθηκαν και προκαταβολές στις 9 Ιουνίου, έβγαζαν µέσο όρο 70% απώλειες στην ηρτηµένη σοδειά σε λεµόνια, µανταρίνια και πορτοκάλια. Σύµφωνα  µε τα µεταφέρει ο Κωσταντίνος Πιππέρος, ο ΕΛΓΑ ζητάει την επιστροφή ποσού από 120 έως 180 ευρώ το στρέµµα από περίπου 6 στους 10 πληγέντες.

Από την µεριά του ο προϊστάµενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ιωάννης Ασσιούρας δηλώνει στην Agrenda πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη µέσω των ενστάσεων για όσους αδικούνται, όταν συγκροτηθούν οι αρµόδιες επιτροπές επανεκτίµησης  και πραγµατοποιηθούν οι προσωπικές συνεντεύξεις  µε τους πληγέντες. Ωστόσο επισηµαίνεται πως η όλη διαδικασία θα έχει σηµαντικό χρόνο διεκπεραίωσης δεδοµένου του ύψους των ενστάσεων που αναµένει ο ΕΛΓΑ

www.agronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου