Αύριο το 1ο σεμινάριο του Επιμελητήριου Αρκαδίας

 


Επιμελητήριο Αρκαδίας: Σειρά σεμιναρίων πάνω στα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα θέματα της αγοράς

Αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ο 1ος κύκλος «Πως δε θα χάσω τον χρόνο μου και τα λεφτά μου από μια εξαγωγή. Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες»

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των μελών του, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, προκειμένου να συμβάλλουν στη σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων και των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα «Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες».

Ο 1ος κύκλος ανοίγει με το πρώτο σεμινάριο που θα αφορά στις διαδικασίες εξαγωγής και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 5 μ.μ. – 9 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21 (είσοδος από 25ης Μαρτίου).

Το 2ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ώρες 5 μ.μ. – 9 μ.μ στον ίδιο χώρο

Εισηγητής στο σεμινάριο είναι ο κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης επιχειρήσεων του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ENTERPRISE GREECE ) με 40 χρόνια θητείας στον χώρο του εξωτερικού εμπορίου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν διεξοδικά οι ενδιαφερόμενοι, για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια έτσι ώστε να αποφεύγονται συγχύσεις, λάθος βήματα και ως εκ τούτου χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Το σεμινάριο είναι δομημένο με τρόπο ώστε, να δίδονται απαντήσεις στα ερωτήματα των εν δυνάμει εξαγωγέων όσον αφορά στη μεθοδολογία προσέγγισης της εξαγωγικής διαδικασίας, χωρίς άσκοπες θεωρητικές προεκτάσεις.

Στην ύλη των σεμιναρίων ενδεικτικά περιλαμβάνονται και αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

· Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.

· Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (από πλευράς της marketing διάστασής του) δηλ. design, συσκευασία (περιέκτης, ετικέτα), πιστοποιήσεις.

· Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.

· Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.

· Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.

· Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.

· Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.

· Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (τρόπος επιλογής της κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης). (Θα ακολουθήσει ειδικό σεμινάριο)

· Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.

· Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.

· Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.

· Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.

· Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.

· Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.

· Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.

· Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π.

· Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων (έκδοση ειδικών πιστοποιητικών κ.λ.π.)

· Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων.

· Αξιοποίηση των εμπορικών μας ακολούθων.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των σεμιναρίων θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής για τα μέλη του Επιμελητηρίου

· Να είναι ταμειακώς ενήμεροι μέχρι και το 2022.

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου σεμιναρίων για τις εξαγωγές θα ακολουθήσει 2ος κύκλος που θα αφορά στη συμμετοχή σε εκθέσεις της Ελλάδας και Εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2. (εσωτ.6).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

KOKORIS