Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία γυρίσματα του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κωνσταντοπούλου - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία γυρίσματα του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κωνσταντοπούλου

 


Στην Τρίπολη  πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία γυρίσματα του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μνήμες από τις χαμένες Πατρίδες». Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στο προσωπικό ημερολόγιο του στρατιώτη Χρήστου Τζιμόγιαννη από το Μαυρογιάννι Αρκαδίας, ο οποίος επέστρεψε εθελοντικά από την Αμερική για να πολεμήσει στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης της Τρίπολης, όπως το Παλαιό Δημαρχείο, η Οικία Τσιχριτζή και το Πολεμικό Μουσείο. Αξίζει να σημειωθεί πως χρησιμοποιήθηκε μια αυθεντική στολή εποχής. Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος, που την φόρεσε για τις ανάγκες των γυρισμάτων, δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που φόρεσε μια στολή που αποτελεί, στην ουσία, ένα πραγματικό τεκμήριο ιστορικών γεγονότων. 
Θερμές ευχαριστίες αναπέμπονται στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, το οποίο στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια δημιουργίας του εν λόγω ιστορικού ντοκιμαντέρ, καθώς και στο Μουσείο Μιχάλη Τσαρτσίδη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών για την ευγενική παραχώρηση της στολής του στρατιώτη για την διεξαγωγή των γυρισμάτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι επιθυμία του σκηνοθέτη είναι η αφετηρία του ταξιδιού του ντοκιμαντέρ να γίνει στη γενέτειρά του, την Τρίπολη. Η πρώτη προβολή του, άλλωστε, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Τρίπολης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages