Π Σκορπιδας: Γίνεται πραγματικότητα αυτό που για χρόνια παλεψα - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Π Σκορπιδας: Γίνεται πραγματικότητα αυτό που για χρόνια παλεψαΣε λιγότερο από μια μέρα θα έχουμε τα εγκαίνια στην γειτονιά της Μεταμόρφωσης και συγκεκριμένα στο ιστορικό σημείο της πόλης μας το οποίο πλέον μετά τις εργασίες και την νέα ανάπλαση έγινε όπως αρμόζει στην ιστορια του και στον αγώνα.

Αναφέρομαι για το σημείο της εισόδου της παλιάς Τριπολιτσάς εκεί όπου ο ξεχασμένος μέχρι και σήμερα και άγνωστος σε πολλούς Μανώλης Δουνιας (από τον Πραστό Κυνουρίας καταγωμενος) σκαρφίστηκε αλλά και το τόλμησε να ξεγελάσει τους φαντάρους που φύλαγαν την συγκεκριμένη πύλη των τοίχων καταφέρνοντας το, ετσι έγινε αυτό που έγινε και γράφτηκε στην ιστορία ανεξίτηλα.

Σαν ιδιαίτερα ενεργός πολίτης αυτής της πόλης αλλά και με την ενασχόληση μου με τα κοινά αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά η ιδιαίτερη αγάπη μου για τον τόπο μας με κάνει να νιώθω μεγάλη συγκίνηση που θα δω αυτό που για πολλά χρόνια πάλεψα να γίνει τόσο με την προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποία ανήκα όσο και με την νυν δημοτική αρχή και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα δούμε οτι έγινε πράξη.

Η ελάχιστη απόδοση τιμής αλλά και η μεγάλη σημασία της διάδοσης και της προβολής αυτού του σημείου και κατά επέκταση του ιστορικού αυτού γεγονότος τόσο στους μεγαλύτερους όσο δε ιδιαίτερα στους νεότερους πολίτες του ιστορικού αυτού τόπου αλλά και στους περαστικούς πολίτες που διαβαίνουν το σημείο αυτό είναι πλέον γεγονός.

Κάποιοι το πίστεψαν, άλλοι το θεώρησαν περιττό, λίγοι το θεώρησαν ανύπαρκτο όμως θέλω να πιστεύω ότι πλέον όλοι περνώντας από αυτό το σημείο θα τιμούμε και θα περνάει από το μυαλό μας η Ελλάδα μας και το ιστορικό γεγονός της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Θα κλείσω με τα λόγια που μεγάλου αυτού άνδρα που σαν Έλληνες του χρωστάμε πολλά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:

”Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση….” είχε πει ο γέρος του Μοριά για την ελληνική επανάσταση του 1821

Με αγάπη για τον τόπο μας,
Παναγιώτης Σκορπίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages