Υποβάθμιση της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Υποβάθμιση της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης

 


Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2022

 

Υποβάθμιση της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης

 

Κατέθεσα σήμερα ερώτηση στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας του άμεσες ενέργειες για την επαρκή στελέχωση Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης με το προσωπικό που προβλέπεται. Σήμερα το Διοικητικό Εφετείο λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να ληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπεί η ολική υποβάθμισή του και να συνεχιστεί αποτελεσματικά η σημαντική λειτουργία του για την περιοχή.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Θέμα : Υποβάθμιση της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα

 

Έντονη ανησυχία έχει προκύψει εξαιτίας της υποβάθμισης της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης. Πολλές οργανικές θέσεις παραμένουν κενές γεγονός που υποβαθμίζει την εύρυθμη λειτουργία του δικαστηρίου και δημιουργεί υποψίες για την συντονισμένη προσπάθεια απομάκρυνσης του Εφετείου από την πόλη. Πιο συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης που λειτουργεί από 1989 υπάγονται οι Π.Ε Κορινθίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1754/11-4/2022 για το Δικαστήριο προβλέπονται 13 οργανικές θέσεις υπαλλήλων : 8 γραμματείς, 2 επιμελητές, 1  δακτυλογράφος, 1 υπάλληλος πληροφορικής και 1 οικονομολόγος. Όμως σήμερα μόνο 3 γραμματείς υποστηρίζουν – με υπεράνθρωπες προσπάθειες - τη λειτουργία του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης. Επιπλέον, δύο από τις γραμματείς αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Βάσει των τρεχόντων δεδομένων η συνταξιοδότησή τους θα σημάνει και την απόλυτη απαξίωση της λειτουργίας του Εφετείου.

Άρα όπως είναι κατανοητό οι πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής ανησυχούν για την εξέλιξη του θέματος και περιμένουν απαντήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι μια πιθανή απομάκρυνση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε καμία περίπτωση, αφού θα υποβαθμίσει κι άλλο τις παροχές του κράτους για τους πολίτες της Πελοποννήσου. Επίσης η Τρίπολη  ως άμεσα προσβάσιμο κέντρο της Πελοποννήσου πρέπει να έχει τη διοικητική πληρότητα που της αναλογεί, ώστε το κοινωνικό αγαθό της Δικαιοσύνης να παρέχεται στους πολίτες χωρίς κωλύματα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)      Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να στελεχωθεί άμεσα και πλήρως το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του;

Αθήνα, 21.09.2022

Ο ερωτών Βουλευτής

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages