Ικανοποίηση Σωματείου Ιδιοκτητών ΦΔΧ Αρκαδίας για την κινητοποίηση στο λιμάνι της Πάτρας

 


Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν, με ανακοίνωση, τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιοκτητών ΦΔΧ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Σαββάτου 10/9 στο λιμάνι της Πάτρας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα με τις μειωμένες διαθέσιμες θέσεις για τα ελληνικά φορτηγά στα πλοία προς / από Ιταλία.

Η ανακοίνωση των σωματείων ΦΔΧ

Για την διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάτρας το Σάββατο 10-09-2022:

1) Οι διοικήσεις των σωματείων που πήραν την πρωτοβουλία για αυτήν την διαμαρτυρία συγχαίρουν όσους συναδέλφους άφησαν τις δουλειές τους και τις οικογένειες τους και έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση.

2) Ευχαριστούν όσους ανέδειξαν το πρόβλημα δημοσιεύοντας την απόφαση των σωματείων για την κινητοποίηση.

3) Προβληματίζονται για άλλη μια φορά από την πολύ μικρή συμμετοχή παρόλο που οι καταγγελλόμενες πρακτικές των ναυτιλιακών δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους διεθνομεταφορείς.

4) Ενημερώνουμε και καταγγέλλουμε ότι οι αρχές του λιμανιού είχαν αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας προκειμένου να παρεμποδίσουν την διαμαρτυρία εμποδίζοντας και απαγορεύοντας σε όλους όσους δεν είχαν εισιτήριο να προσεγγίσουν το λιμάνι.

Στο σημείο συνάντησης κατάφεραν να φτάσουν 15 συνάδελφοι. Αυτή η περίπτωση καταδεικνύει την υποκρισία όταν δηλώνουν αδυναμία φύλαξης του λιμανιού όλο τον υπόλοιπο χρόνο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με καταστροφικές συνέπειες για όσους εμπλέκονται με το γνωστό από χρόνια πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες.

5) Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Κο Λιμενάρχη της Πάτρας με την παρουσία του Προέδρου Π.ΣΧΕΜ Παναγιώτη Τεγγρέλη ο οποίος προς τιμή του έδειξε ενδιαφέρον για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής.

Μετά από αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Κο Λιμενάρχη και τα στελέχη του λιμενικού σώματος και την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε κανονίστηκε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και με στελέχη του λιμενικού σώματος προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις αυτού του προβλήματος το οποίο θα το βρίσκουμε συχνά μπροστά μας.

6) Στη συνέχεια και από τις 15¨00 – 16¨00 σταματήσαμε συμβολικά στο σημείο του προελέγχου την κυκλοφορία των οχημάτων, ενημερώσαμε με σχετικές ανακοινώσεις τους οδηγούς των φορτηγών καθώς και τους επιβάτες – τουρίστες επιβατικών ι.χ. για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν επαγγελματίες μεταφορείς ζητώντας την κατανόηση τους για την καθυστέρηση που σημειώθηκε και χωρίς καμία διαμαρτυρία εκ μέρους τους λήξαμε την κινητοποίηση.

Συμπέρασμα:

Με ελάχιστη συμμετοχή συναδέλφων

α) Το πρόβλημα αναδείχθηκε,

β) Το κράτος μας υπολογίζει και μας φοβάται (αυξημένα – δρακόντεια μέτρα).

Στο χέρι μας είναι συνάδελφοι να δρομολογήσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με μοναδική προϋπόθεση την συμμετοχή μας.

1) Σωματείο Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δ.Χ. Διεθνών – Εθνικών και Ειδικών Μεταφορών Ν. Αττικής.

2) Σωματείο Διεθνών – Εθνικών και Ειδικών Μεταφορών Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Αυτοκινήτων  – Ν. Πιερίας <Η Ακρόπολης>.

3) Σωματείο Αυτοκινητιστών Διεθνών – Εθνικών και Ειδικών Μεταφορών Δ.Χ. Νοτίου Ελλάδος <Ο Αγώνας> Αρκαδία.

metaforespress.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

KOKORIS

DESTINO