Έρχεται ο πρώτος κινητός ηλιακός κινηματογράφος στην Τρίπολη- Πότε θα προβάλλει ταινία - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Έρχεται ο πρώτος κινητός ηλιακός κινηματογράφος στην Τρίπολη- Πότε θα προβάλλει ταινία


Έρχεται ο πρώτος κινητός ηλιακός κινηματογράφος στην Ελλάδα. Πηγή εικόνας: ertnews.gr


Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πρώτος κινητός ηλιακός κινηματογράφος. Συγκεκριμένα, αυτόν τον Σεπτέμβριο, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα υποδεχθεί τον πρώτο κινηματογράφο που θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου με την ηλιακή ενέργεια. 
Το Solar Cinema Greece ως παράλληλος υποστηρικτής του φεστιβάλ θα προσφέρει στο κοινό από τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στον Κεντρικό Λιμένα Καλαμάτας με πρεμιέρα την ταινία του «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, θέαση με ηλιακή ενεργειακή κάλυψη. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν σε αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2022.

Σε μια εποχή όπου οι καινοτόμες ιδέες εναλλακτικού χειρισμού της ενέργειας γίνονται όλο και πιο προσβάσιμες, η δυνατότητα παρακολούθησης κινηματογραφικού υλικού μέσα από ηλιακούς συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη όλα με βάση την πληρότητα του ήλιου, σηματοδοτεί μια γνήσια απόδειξη του τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά το πάντρεμα της επιστήμης και της τέχνης του κινηματογράφου.


Τρίπολη – Πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας Γιώργος Καραγιάννης
18/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μου Λένε να μη Σ’ αγαπώ: Το Σμυρναίικο-Πολίτικο Τραγούδι” του Γιώργου Ζέρβα (Αφιέρωμα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας.


maxmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου