Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία ανοίγει υποσταθμό γάλακτος στην Τρίπολη - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία ανοίγει υποσταθμό γάλακτος στην Τρίπολη

 Όμηρος: Νέοι υποσταθμοί γάλακτος και στόχος 60 εκατ. ευρώ στις εξαγωγές

Η τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία των αδελφών Γιαννίτση, κορυφαία εταιρεία εξαγωγών φέτας ΠΟΠ και µια εκ των µεγαλύτερων ελληνικών εξαγωγέων τυροκοµικών προϊόντων, συνεχίζει δυναμικά να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζεται.

Οπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, το μπαράζ των επενδύσεων συνεχίζεται με 2 νέους υποσταθμούς γάλακτος, στη Λειβαδιά και στην Τρίπολη. οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στο ευρύ δίκτυο των υποσταθμών της, όπως Ξάνθης, Αγρινίου, Νάξου και Μυλοπόταμου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι τη χρονιά που πέρασε η Όμηρος πραγματοποίησε επενδύσεις της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, με το 2ο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελλάδα, 8,500 τ.μ., να ξεκινάει την παραγωγή νέων προϊόντων για την εταιρεία όπως το ψητό τυρί “Grill the Greek” το οποίο έχει ήδη βραβευτεί στα International Taste Awards, ενώ δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας που αύξησαν το µόνιµο προσωπικό της εταιρείας κατά 35%. Επίσης έχει προγραμματιστεί επέκταση και αναβάθμιση του 1ου εργοστασίου στα Τρίκαλα, η οποία ξεκινάει στο τέλος του έτους.

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς ώστε να εξασφαλίσει τη συλλογή αυθεντικού ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος. Η άριστη συνεργασία της µε πάνω από 2.500 Έλληνες κτηνοτρόφους την καθιστούν έναν από τους µεγαλύτερους εισκοµιστές ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα καθώς η εισκόµιση είναι περίπου 40.000 τόνοι ετησίως.

Δύο νέοι υποσταθμοί γάλακτος

Η εταιρεία πρόσφατα πρόσθεσε στο δυναμικό της δύο νέους υποσταθμούς, οι οποίοι θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος. Ο νέος υποσταθμός γάλακτος στη Λειβαδιά έχει τη δυνατότητα να παρέχει έως και 6.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ανά έτος και ο υποσταθμός στην Τρίπολη, ο οποίος εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, θα παρέχει περίπου 4.500 τόνους.

Επίσης στον υποσταθμό του Αγρινίου έγινε αύξηση της χωρητικότητας στους 6.000 τόνους. Η εισκόμιση του γάλακτος γίνεται καθημερινά, όλο τον χρόνο, με τον στόλο των 25 υπερσύγχρονων βυτίων συλλογής γάλακτος της εταιρείας. Άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό πραγματοποιεί αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, τόσο για τη διασφάλιση της ποιότητας της πρώτης ύλης όσο και για την ευημερία των ζώων που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Οι δύο νέοι υποσταθμοί προστίθενται στο δίκτυο υποσταθμών της Όμηρος που αριθμεί 6 συνολικά σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η Όμηρος συνεχίζει να εκπροσωπεί την κορυφαία ελληνική ποιότητα και γεύση στις αγορές του κόσμου ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται και καινοτομεί επενδύοντας στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Με συνεργασίες µε τις µεγαλύτερες αλυσίδες super market και βιοµηχανίες τροφίμων, έχει καθιερωθεί ως µία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιοµηχανίες γάλακτος στην Ευρώπη, εξάγοντας τυροκομικά προϊόντα σε πάνω από 30 χώρες.

H Όμηρος τώρα στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και στον διπλασιασµό των εξαγωγών καθώς και την ανάπτυξη και το λανσάρισµα νέων τυροκοµικών προϊόντων, καλύπτοντας τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. Ο στόχος της Όμηρος για το 2022 είναι οι εξαγωγές να κυμανθούν στα επίπεδα των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages