Πρώην Δήμαρχος Χανίων : Το κονδύλι των 750.000 ευρώ έπρεπε να δοθεί στα Χανιά όχι στη Ζάτουνα Αρκαδίας - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Πρώην Δήμαρχος Χανίων : Το κονδύλι των 750.000 ευρώ έπρεπε να δοθεί στα Χανιά όχι στη Ζάτουνα Αρκαδίας

 
Αιχμές για το «κλειστό και σε εγκατάλειψη σπίτι του Μ. Θεοδωράκη»

Αιχμές κατά της δημοτικής Αρχής των Χανίων για την αποτυχία ένταξης της μουσειολογικής μελέτης για το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, παρά το προβλεπόμενο μεγάλο κονδύλι το οποίο υπήρχε στο υπουργείο Πολιτισμού, αφήνει ο πρώην δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών” αποκαλύπτει, ουσιαστικά, πως το ανακατασκευασμένο σπίτι της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά είναι κλειστό και σε εγκατάλειψη. «Οι υποδομές της οικίας των Θεοδωράκηδων, που προορίζονται για μουσείο, βρίσκονται στο ίδιο σημείο που τις παρέδωσε η δημοτική μας Αρχή, η οποία συνέχισε το έργο που είχε ξεκινήσει επί δημάρχου Μανόλη Σταματάκη και βρήκε συνέχεια επί Μανόλη Σκουλάκη», σημειώνει ο Τάσος Βάμβουκας.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο κονδύλι των 750.000 ευρώ του υπουργείου Πολιτισμού, που κατά την άποψή του δικαιωματικά ανήκε στα Χανιά, υπογραμμίζει πως απορροφήθηκε από ένα χωριό στην ορεινή Αρκαδία, τη Ζάτουνα, με μοναδική σχέση ότι αποτέλεσε έναν από τους τόπους εξορίας του Μίκη. Ο Τάσος Βάμβουκας παρατηρεί πως «ο Μίκης μάς τίμησε, με την επιλογή του να αποτελέσουν τα Χανιά την παντοτινή του κατοικία, κληροδοτώντας μας ταυτόχρονα τον ρόλο και την ευθύνη του τόπου που θα αναλάβει την προβολή του έργου του στο διηνεκές. Δε φαίνεται όμως να έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως την αξία αυτής της κληρονομιάς», υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι μετά την κηδεία υποχώρησαν τα φώτα της δημοσιότητας και δεν προκύπτει να έχει προχωρήσει κάτι ουσιαστικό πέρα από επετειακές εκδηλώσεις. Ο πρώην δήμαρχος Χανίων δεν παραλείπει να αναφερθεί στις ενέργειες που δρομολογήθηκαν επί δημαρχίας του, υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών του ο Μίκης Θεοδωράκης αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης Χανίων, ανακαινίστηκε η πατρική οικία των Θεοδωράκηδων και πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του Θεάτρου του Παλιού Τελωνείου. «Δεν μπορούμε να φανούμε κατώτεροι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε. Άρα πρέπει να αποδείξουμε - και πρώτος απ’ όλους ο Δήμος Χανίων - ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την ευθύνη, κάτι που μέχρι τώρα δε φαίνεται δυστυχώς», προσθέτει ο Τάσος Βάμβουκας.

ΠΗΓΗ neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου