Σπυρόπουλος: Έξυπνη θέρμανση- Εξοικονόμηση έως 60% - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Σπυρόπουλος: Έξυπνη θέρμανση- Εξοικονόμηση έως 60%Εκεί που όλοι προβληματίζονται με την ενέργεια στην Τρίπολη ο Σπυρόπουλος σου δίνει λύση

Τι θα έλεγες για έξυπνη θέρμανση;
Εξοικονόμηση έως 60%

Το σύστημα που εξοικονομεί χρήματαΤα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Ένα σύστημα τύπου αντλίας θερμότητας λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά και εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια. Πληρώνετε μόνο ένα μικρό ποσό ρεύματος, αλλά πρόκειται για μία επένδυση που αποδίδει. Από 1 kW ηλεκτρισμού το Daikin Altherma παράγει 3 έως 5 kW διαθέσιμη θερμότητα.
Κόστος λειτουργίας
Πρωτεύουσα ενεργειακή αποδοτικότηταΠώς φτάνουμε στο 168%;

Συγκρίναμε την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας, και προέκυψε αυξημένη αποδοτικότητα
= Αποδοτικότητα παραγωγής ηλεκτρισμού (0,4) x COP των αντλιών θερμότητας (4)[/box]
Μειώστε το κόστος
66-80% Εξοικονόμηση

Ένα σύστημα τύπου αντλίας θερμότητας λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά και εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια από ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης που χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα. Με το Daikin Altherma, με 1 kW κατανάλωσης ηλεκτρικού προσφέρει στο χώρο μας 3kW έως 5kW θερμότητα. Πρόκειται για μία επένδυση που αποδίδει.

Κόστος λειτουργίας:
Συνθήκες: Ετήσια απαιτούμενη θερμαντική ενέργεια: 20 000kWh
Πηγή: Τιμές ενέργειας βάσει των στατιστικών της EUROSTAT (πρώτο εξάμηνο 2009)
COP(Συντελεστής απόδοσης)

Σημαίνει το λόγο της αποδιδόμενης θερμότητας και της ενέργειας που χρησιμοποιείται από το συμπιεστή της αντλίας θερμότητας. Το σύστημα αντλίας θερμότητας Daikin Altherma έχει COP μεταξύ 3 και 5, που σημαίνει ότι η αντλία παρέχει 3 έως 5 φορές περισσότερη ενέργεια απ’ότι καταναλώνει.

Αποδοτικότητα (COP):
Πηγή:
Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη σχεδίαση των επιμέρους λεβήτων και τις ποικίλες κλιματικές συνθήκες.
Αποδοτικότητα Daikin Altherma όπως μετράται από ανεξάρτητο αναγνωρισμένο εργαστήριο (SP Technical Research Institute of Sweden).
PER(Πρωτεύων λόγος ενέργ.)

Η σχέση ανάμεσα στην ωφέλιμη αποδιδόμενη ενέργεια και πρωτεύουσα καταναλισκώμενη ενέργεια, λαμβάνοντας υπόψη τις απώλειες που σχετίζονται με τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Απόδοση (PER):
Συνθήκες:
Για συστήματα καύσης το PER ισούται με την συνολική αποδοτικότητα του συστήματος, ενώ για αντλίες θερμότητας ισούται με το συντελεστή εποχιακής απόδοσης επί την αποδοτικότητα παραγωγής ενέργειας για την οποία ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 0,4.

Η αντλία θερμότητας

Βασικές πληροφορίες για τις αντλίες θερμότηταςΠοιό μαγικό κόλπο κάνουν οι αντλίες θερμότητα;

Όλα ξεκινούν από τον ήλιο. Ο ήλιος θερμαίνει την ατμόσφαιρά μας και το στερεό φλοιό της γης. Μέσα σε ένα χρόνο, η ενέργεια που φτάνει στη γη από τον ήλιο είναι 50 φορές μεγαλύτερη από την ετήσια κατανάλωση ενέργειας στον πλανήτη μας. Έτσι ο ήλιος αποτελεί μία τεράστια, ανεξάντλητη πηγή ενέργειας.
Τις ηλιόλουστες ημέρες μπορείτε να αισθανθείτε τη θερμική ενέργεια του ήλιου στο σώμα σας ακόμα και τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Γιατί λοιπόν ο κόσμος διστάζει;

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μυστήριο για πολλούς. Η έννοια της μεταφοράς «θερμότητας» από μία ψυχρή πηγή προς ένα ψυχρό εσωτερικό ενδέχεται να μην είναι αυτονόητη για όλους, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά.Πώς λειτουργεί;

Μία αντλία θερμότητας δε χρειάζεται παρά μόνο μία πηγή θερμότητας (τον αέρα του περιβάλλοντος), δύο εναλλάκτες θερμότητας (ένας για απορρόφηση και ένας για την έκλυση θερμότητας) και μία σχετικά μικρή ποσότητα κινητικής ενέργειας για να συνεχίζει το σύστημα τη λειτουργία του.
Μία αντλία θερμότητας απορροφά θερμική ενέργεια από το περιβάλλον.
Στην περίπτωση του Daikin Altherma, η πηγή είναι ο εξωτερικός αέρας. Η αντλία απάγει τη θερμότητα σε ορισμένη θερμοκρασία, αυξάνει αυτή τη θερμοκρασία και κατόπιν την αποδίδει σε ένα μέσον, το οποίο στην περίπτωση σου συστήματος Daikin Altherma είναι το κυκλοφορούν νερό στα σώματα χαμηλής θερμοκρασίας σας, το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης ή τις μονάδες fan coil. Ανάμεσα στα δύο αυτά μέσα, η θερμότητα διακινείται μέσω ενός ρευστού.Συμπιεστής – ο ακρογωνιαίος λίθος των αντλιών θερμότητας

Καθώς το ρευστό λειτουργίας διέρχεται από τον εξατμιστή και απορροφά θερμότητα από τον αέρα, μετατρέπεται σε αέριο. Εδώ έρχεται να παίξει το ρόλο του ο συμπιεστής, η καρδιά δηλαδή του συστήματος. Όταν συμπιέζεται ένα αέριο η θερμοκρασία του αυξάνεται.
Μέσα στο σπίτι σας (στον εναλλάκτη της εσωτερικής μονάδας) γίνεται η δεύτερη εναλλαγή θερμότητας όταν το υπέρθερμο αέριο συμπυκνώνεται και εκλύει θερμότητα η οποία με τη σειρά της ζεσταίνει το σπίτι σας.“Ωραίο κλιματιστικό, αλλά πώς θα φαίνεται στο σπίτι μου;” Αυτή την “αιώνια” απορία ήρθε να λύσει το νέο Daikin 3D app. Τώρα βρίσκεις την καλύτερη λύση για την ισορροπία κλίματος στο χώρο σου και βλέπεις, σε πραγματικό χρόνο, πόσο αρμονικά εντάσσεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σου το νέο Daikin κλιματιστικό σου. Μάθε περισσότερες πληροφορίες και κατέβασε το app εδώ: https://bit.ly/3GwR6nJ


Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών μονάδων. Αναλαμβάνουμε την απεγκατάσταση τους και την εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων ,τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικά.
ΣΠΑΡΤΗΣ, ΑΝΩΝΎΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ ΤΡΊΠΟΛΗ.
ΤΗΛΈΦΩΝΟ:2710227494ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages