Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί στον ιερό ναό Γέννησης Χριστού Κανδήλας θα τελεστεί μνημόσυνο για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την απώλεια της αγαπημένης μας Γεωργίας Ζιαζιά, ανακοίνωσε η οικογένειά της και πρόσθεσε:

Σας ευχαριστούμε όλους για την αμέριστη συμπαράσταση. Στη μνήμη της Γεωργίας συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης του Αγροτικού Ιατρείου Κανδήλας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό που έχει ανοίξει για το σκοπό αυτό: IBAN GR9701405100510002310017755 ALPHA BANK ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ » ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΖΙΑΖΙΑ»

Υπενθυμίζεται πως η αδελφή του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Δημήτρη Ζιαζιά, έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Είχε σπουδάσει ιατρική στην Πάτρα και ασχολήθηκε με την παιδιατρική. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 23/8 στις 4μμ στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα) στην Κανδήλα Αρκαδίας.

 

Η Γεωργία, κόρη του Κώστα Ζιαζιά και της Γιάννας Εικοσιδέκα γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Κανδήλα Αρκαδίας, μαθαίνοντας τα πρώτα της γράμματα στο Δημοτικό σχολείο του χωριού. Μετακόμισε αργότερα με την οικογένειά της στην Τρίπολη, όπου φοίτησε στο Πειραματικό Γυμνάσιο. Αποφοίτησε με άριστα από το 4ο Λύκειο, περνώντας από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Πάτρας. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και το περιφερειακό ιατρείο Κάψια. Η αγάπη της για τα παιδιά και την επιστήμη οδήγησε στην επιλογή της Παιδιατρικής. Συνάμα η αγάπη της για τους παραδοσιακούς χορούς και τον πολιτισμό της Κρήτης, την έφερε στον Άγιο Νικόλαο, όπου ξεκίνησε το μερικό μέρος της ειδικότητας, το οποίο διέκοψε άδοξα λόγω της διάγνωσης του καρκίνου. Από εκεί ξεκινά ο δικός της αγώνας με αποτέλεσμα να αλλάξει ειδικότητα και να δηλώσει τη Δερματολογία. Εργάστηκε και προσέφερε τις υπηρεσίες της στους καρκινοπαθείς ασθενείς στο Νοσοκομείο Αγία Ελένη, δίνοντας παράλληλα τη μάχη κατά της ασθένειάς της.

alphapatras.g