3 το πρωί, 2 το απόγευμα: Αυτές είναι οι ώρες αιχμής που θα κόβεται το ρεύμα τον χειμώνα - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


3 το πρωί, 2 το απόγευμα: Αυτές είναι οι ώρες αιχμής που θα κόβεται το ρεύμα τον χειμώνα


Εκτός από τις επιδοτήσεις στο ρεύμα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας η ενεργειακή κρίση φέρνει και μειωμένους πόρους


Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύουν από 1η Οκτωβρίου και της στήριξης των νοικοκυριών που θερμαίνονται με φυσικό αέριο και αδυνατούν να προχωρήσουν σε μετατροπή του καυστήρα σε πετρέλαιο.

Οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα αναμένονται αύριο, αφού συνυπολογιστούν οι νέες χρεώσεις από τους παρόχους οι οποίοι ανακοινώνουν σήμερα τα τιμολόγια ρεύματος για τον επόμενο μήνα, με τις τιμές να εκτιμάται πως θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις τρέχουσες.
Εκτός από τις επιδοτήσεις στο ρεύμα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας η ενεργειακή κρίση φέρνει και μειωμένους πόρους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει πλάνο για υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής και συγκεκριμένα από τις 13:00 έως 16:00 και από τις 20:00 έως 22:00 το βράδυ.

Σύμφωνα βέβαια με τον ΑΔΜΗΕ, τα στοιχεία είναι διαφορετικά και οι ώρες αιχμής που είχε ορίσει στο παρελθόν, ήταν για Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο από τις 18:00-20:00 και για Ιούνιο μέχρι Αύγουστο από τις 21:00-22:00.Ο ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχει βασικό οδηγό για τις ώρες αιχμής το τρίωρο 10:00-13:00 για το πρωί και 18:00-20:00. Ωστόσο δεν αποκλείεται η διακοπή ρεύματος να γίνεται 14:00 και 03:00 καθημερινά.

Όπως δείχνουν τα παραπάνω σενάρια, ότι το σχέδιο θα εφαρμοστεί ένα δίωρο το απόγευμα προς βράδυ του χειμώνα.

instanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages