Το "τερμάτισαν" στην Κίνα: Κάνουν self test στα ψάρια - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Το "τερμάτισαν" στην Κίνα: Κάνουν self test στα ψάρια

 Η Κίνα ακολουθεί αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων κατά του κορονοϊού και αυτό ισχύει ακόμα και για τα... ψάρια.

Στην παράκτια κινεζική πόλη Xiamen φαίνεται πως δεν κινδυνεύουν μόνο οι ψαράδες από τον κορονοϊό, αλλά ακόμα και τα... ψάρια που πιάνουν.

Αυτό σκέφτηκαν οι αρχές της πόλης και αποφάσισαν ότι πρέπει να αποκλειστεί κάθε πιθανή δίοδος που θα επιτρέψει στον ιό να μολύνει οτιδήποτε ζωντανό, αναγκάζοντας τους ψαράδες να υποβάλλονται οι ίδιοι σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ, ενώ το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τα ψάρια που πιάνουν.

Ψαράδες και ψάρια πρέπει καθημερινά να υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, αμέσως μετά την αποβίβαση από το καΐκι, σύμφωνα με την απόφαση της περιφέρειας Xiamen Jimei.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ότι ορισμένοι ψαράδες είχαν πραγματοποιήσει παράνομες συναλλαγές ή είχαν έρθει σε επαφή με υπερπόντια σκάφη ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα, «με αποτέλεσμα να εισαχθεί ο ιός», όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

«Προς το παρόν, όλοι οι άνθρωποι στην πόλη Xiamen πρέπει να υποβάλλονται σε αυτά τα τεστ, ενώ πρέπει να ελέγχονται αντίστοιχα και τα αλιεύματα», ανέφερε ένας υπάλληλος στο δημοτικό γραφείο ανάπτυξης ωκεανών Xiamen σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπήρξαν μάλιστα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ που έδειχναν αξιωματούχους να κάνουν διαγνωστικά test σε ψάρια και καβούρια. Δεν υπήρξε καμία αναφορά ότι είχε εντοπιστεί ίχνος του ιού.

Η συγκεκριμένη απόφαση τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του περασμένου μήνα και όπως αναμενόταν προκάλεσε αναστάτωση στα social media. Στο Weibo ένα σχετικό hashtag διαβάστηκε 120 εκατομμύρια φορές και συζητήθηκε από περισσότερους από 6.000 χρήστες.πηγή:https://www.news247.gr/kosmos/to-termatisan-stin-kina-kanoyn-self-test-sta-psaria.9728362.html?utm_term=Autofeed&utm_campaign=eb&utm_medium=referral&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1Z3uhNBUD1Mk-f6kVBXekeauby9GJMMVFqrOGGN1NwtCHaVIWNPECnZVc#Echobox=1660810099

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages