Αλλάζουν όλα στις τροχαίες παραβάσεις: Τέλος το «σβήσιμο» των κλήσεων - Online βεβαίωση και είσπραξη προστίμων - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Αλλάζουν όλα στις τροχαίες παραβάσεις: Τέλος το «σβήσιμο» των κλήσεων - Online βεβαίωση και είσπραξη προστίμων

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα «παραθυράκια» για το «σβήσιμο» των κλήσεων κλείνει η ψηφιοποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης των τροχαίων παραβάσεων. Πλέον, οι κλήσεις θα είναι ηλεκτρονικές και θα περιλαμβάνονται πλέον στην ηλεκτρονική ταυτότητα του αυτοκινήτου.

Με τις «ηλεκτρονικές» κλήσεις και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος θα έχει άμεσα εικόνα για το αν έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση η οποία έχει βεβαιωθεί από τις αστυνομικές αρχές ή αν πρέπει να καταβάλλει κάποιο πρόστιμο, η πληρωμή του οποίου θα γίνεται επίσης μέσω διαδικτύου.Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης τροχαίων παραβάσεων θα φέρει αλλαγές και στο point system. Οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για τους πόντους ποινής, που έχουν συγκεντρώσει εξαιτίας των παραβάσεων στις οποίες έχουν υποπέσει, όπως το εάν κινδυνεύουν ή όχι να «χάσουν» το δίπλωμά τους.


Υπενθυμίζεται πως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ταυτότητα του οχήματος (στο OpenCar), ο κάθε πολίτης θα βλέπει για το όχημά του τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημά του βρίσκεται σε κίνηση ή ακινησία και αν έχει κλαπεί.
Ήρθε το πρώτο «έξυπνο» φανάρι

Μαζί με τη νέα τεχνολογία στις κλήσεις, έρχεται και η νέα τεχνολογία στους φωτεινούς σηματοδότες. Το πρώτο «έξυπνο» φανάρι έχει τοποθετηθεί στην Ποσειδώνος και με έξι διαδοχικές φωτογραφίες καταγράφει τις παραβάσεις των οχημάτων. Με λίγα λόγια, όποιος παραβιάσει το «κόκκινο», δε τη γλιτώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου