Ν. Κεραμέως: Με το ηπιότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο η νέα σχολική χρονιά - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking


Ν. Κεραμέως: Με το ηπιότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο η νέα σχολική χρονιά

Ν. Κεραμέως: Με το ηπιότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο η νέα σχολική χρονιά© naftemporiki.gr

Με το ηπιότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη νέα σχολική χρονιά, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Ητάση είναι για ταηπιότερα δυνατά μέσα, το ηπιότερο δυνατό πρωτόκολλο, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα» ανέφερε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρχουν μάσκες και self test. «Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, με τις ομάδες ειδικών, με τονΕΟΔΥ» ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο πωςδεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.
Ξεκαθάρισε πάντως πως «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου, διότι αυτό δεν αποδίδει πλέον σε αυτή τη φάση που έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

«Πάμε σε μία όσο το δυνατόν πιο κανονική σχολική χρονιά μέ ένα πρωτόκολλο όσο πιο ήπιο γίνεται για την κανονικότηταστην εκπαιδευτική διαδικασία» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για το τι τα συμβαίνει όταν εντοπίζεται κρούσμα στην τάξη η υπουργός απάντησε πως «δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από όλη την κοινωνία».

«Ηπολιτεία αυτή τη στιγμή έχει μέτρασχετικά με το τι γίνεται όταν νοσήσει κάποιος. Αν κάποιοςνοσήσει υπάρχει απομόνωση για πέντε μέρες και έπειταμπορεί να βγει με μάσκα. Αυτό θα ισχύσει ούτως ή άλλως, ανοι ειδικοί δεν μας πουν κάτι διαφορετικό. Εκεί κινούμαστε» διευκρίνισε, προσθέτοντας πως «θα υπάρξει αναλυτικό πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα». Ηλογική είναι «κανονικότητα πάντα όμως με σεβασμό στους κανόνες δημόσιας υγείας που συστήνουν οι ειδικοί» σημείωσε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages