Χαμός στην Τεγέα: Καλόγριες «μαϊμού» αναστάτωσαν το πανηγύρι και έστησαν καυγά με παπάδες - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

20/8/22

Χαμός στην Τεγέα: Καλόγριες «μαϊμού» αναστάτωσαν το πανηγύρι και έστησαν καυγά με παπάδες


Χαμός στην Τεγέα: Καλόγριες «μαϊμού» αναστάτωσαν το πανηγύρι και έστησαν καυγά με παπάδες

Τσιγγάνες πουλούσαν την πραμάτεια τους στην εμποροπανήγυρη της Τεγέας ντυμένες μοναχές - Τι συνέβη μόλις τις πήραν χαμπάρι ρασοφόροι.

Καυγά έστησαν παπάδες με …«καλόγριες» το απόγευμα της Πέμπτης 18 Αυγούστου στην Τεγέα, μπροστά στα μάτια εμβρόντητων επισκεπτών στη φημισμένη εμποροπανήγυρη της Πελοποννήσου.

Ποιες ήταν όμως οι «μαϊμού» καλόγριες που αναστάτωσαν το πανηγύρι της Τεγέας;

Οι υποτιθέμενες μοναχές και οι παπάδες

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν όταν δύο γυναίκες Ρομά, η μία μεγάλη σε ηλικία και η άλλη νεαρή, είχαν ντυθεί μοναχές και πουλούσαν κομποσκοίνια και άλλα παρόμοια είδη στον κόσμο που περνούσε από το σημείο που είχαν στηθεί, στην είσοδο του πανηγυριού.

Όμως σε κάποια φάση τις κατάλαβαν 2-3 ιερείς και τους …έβαλαν χέρι. Οι παπάδες έσπευσαν εκεί που βρίσκονταν οι δύο γυναίκες και έγινε χαμός!

Ακολούθησε έντονη στιχομυθία, με τους παπάδες να τους ζητούν το λόγο και τις τσιγγάνες που ήταν ντυμένες καλόγριες να απαντούν λέγοντας τα δικά τους. «Εσείς τα παίρνετε όλα, οι παπάδες. Ούτε φαγητό δεν μας δίνετε…», έλεγε μεταξύ άλλων η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα.

Τι συνέβη μετά το επεισόδιο

Ο διαπληκτισμός που έγινε μπροστά στα μάτια του κόσμου έληξε εκεί, με τις δύο γυναίκες να φεύγουν από το σημείο αλλά όχι από την εμποροπανήγυρη.

Οι ίδιες εθεάθησαν μετά από λίγο σε άλλο σημείο και συνέχισαν να το παίζουν μοναχές, πουλώντας την πραμάτεια τους.

Αυλαία την Κυριακή για το πανηγύρι της Τεγέας

Η εμποροπανήγυρη της Τεγέας που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας, άνοιξε τις πύλες της στις 14 Αυγούστου και ρίχνει αυλαία την Κυριακή 21 Αυγούστου.

Παράλληλα με το πανηγύρι διεξάγεται και η 50η Παμπελοποννησιακή Έκθεσης Τεγέας. Όσοι λοιπόν δεν έχουν σπεύσει ακόμα θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να το πράξουν αυτό το σαββατοκύριακο.


πηγη Anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages