Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας το φθινόπωρο - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας το φθινόπωρο

 Τη λογική στην οποία θα κινηθεί το υπουργείο Υγείας όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα εξήγησε το πρωί της Τετάρτης (24/08) ο Θάνος Πλεύρης.

Επικαλούμενος τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη στην εβδομαδιαία έκθεσή του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο υπουργός Υγείας είπε στον ALPHA ότι «οι σκληροί δείκτες της πίεσης του ΕΣΥ παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα και θα υπάρξει και η ανάλυση του ΕΟΔΥ που θα δείξε ότι ένα σημαντικό μέρος των θανάτων είναι με covid».

«Είμαστε σε μια φάση που έχει εμβολιαστεί άνω του 70% του πληθυσμού, υπάρχουν επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, καλύτερα αντιικά φάρμακα και αυτό μας δίνει την εικόνα ότι αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο της πανδημίας δεν θα έχουμε ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ- θα υπάρξει λόγω των ιώσεων - αλλά δεν θα μας οδηγήσει σε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημείωσε «έχουμε μπει σε μια φάση που μπορούμε χωρίς αχρείαστα μέτρα να προχωρήσουμε. Η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε στην κανονικότητα και τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια».

Ειδικά για τα σχολεία, για τα οποία, όπως είπε, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η εισήγηση των ειδικών, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «θα συζητήσουμε για το πρωτόκολλο πώς θα λειτουργούν τα σχολεία όταν υπάρχει κρούσμα» προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε φιλοσοφία αυστηρού τεστινγκ όπως σε άλλες περιόδους ενώ για τη μάσκα η λογική μας είναι η σύσταση».

Παρόλα αυτά ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση στην υποχρεωτική χρήση μάσκας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πηγαίνοντας προς τον χειμώνα οπότε έχουμε περισσότερες λοιμώξεις αναπνευστικού αλλά και πιο κλειστή κοινωνική ζωή θα εξεταστεί πού θα έχουμε υποχρεωτική χρήση μάσκας και όχι σύσταση. Βασική μας επιδίωξη είναι και η χρήση μάσκας να είναι στη λογική της σύστασης να υπάρξει δηλαδή κουλτούρα ότι όπου υπάρχει συνωστισμός φοράμε μάσκα. Η λογική μας είναι να μην συζητήσουμε επέκταση αλλά αν χρειαστεί θα το συζητήσουμε».
πηγή:https://www.newsbomb.gr/ygeia/story/1345317/pleyris-anoixto-to-endexomeno-epektasis-tis-ypoxreotikis-xrisis-maskas-to-fthinoporo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages