Διευρυμένη Επιστημονική Σύσκεψη & Συζήτηση στον Δήμο Χάλκης - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Διευρυμένη Επιστημονική Σύσκεψη & Συζήτηση στον Δήμο Χάλκης

 Στο πλαίσιο του 12ου  Διεπιστημονικού Συνεδρίου της ΕΠΕΤΑΔ  που πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο 1 και 2 Ιουλίου έγινε ειδική διευρυμένη επιστημονική σύσκεψη με συζήτηση, κλιμακίου της ΕΠΕΤΑΔ [ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ] και της ΕΣΕΤ [ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ] με την ηγεσία και στελέχη του Δήμου Χάλκης. Στην διευρυμένη συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του 12ου Συνεδρίου και στην Χάλκη και να υπάρξει διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού και τις προοπτικές   του Τουρισμού..

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 6/7/2022 στο δημαρχείο του νησιού, η πρόεδρος της ΕΠΕΤΑΔ καθηγήτρια  του Α.Π.Θ. κυρία Τέσσα Δουλκέρη, συνοδευόμενη από την πρώην Ευρωβουλευτή κυρία Άννα Καραμάνου, τον πρόεδρο της ΕΣΕΤ κ. Γιώργο Παπούλια, τον πρ. πρόεδρο της ΕΣΕΤ κ. Γιώργο Κουκουλιάτα και τον Οικονομικό Σύμβουλο της ΕΠΕΤΑΔ κ. Γιάννη Εμμανουήλ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χάλκης κ. Ευάγγελο Φραγκάκη, τους αντιδημάρχους κ.κ. Βασίλη Ρουσάκη και Σπυρίδη Διοσμάκη και την αντιδήμαρχο κυρία Αγγελική Βογιατζόγλου καθώς και στελέχη του δήμου.

Ο δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής αρχής πραγματοποίησαν διεξοδική ενημέρωση για το επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης της Χάλκης, τα προγράμματα που συμμετέχει ο δήμος, τις υποδομές και τους σχεδιασμούς για το μέλλον. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση της συμμετοχής του νησιού (ήταν το πρώτο που εντάχθηκε) στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα GRECO-island, με την επίτευξη ήδη αρκετών περιβαλλοντικών στόχων (100% ενεργειακή αυτονομία το ρεύμα μέσω φωτοβολταϊκού πάρκου, αντικαταστάσεις οχημάτων με ηλεκτρικά, απαλλαγή κατοίκων από λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ) που καθιστά την Χάλκη πανευρωπαϊκό πρότυπο περιβαλλοντικού νησιού.

Ο αντιδήμαρχος Χάλκης κ. Ρουσάκης

 Αλλά αναφέρθηκαν και τα προβλήματα και οι τομείς που χρειάζονται  παρεμβάσεις όπως οι παροχές Υγείας και Παιδείας στο νησί ενώ ως το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφηκε το Δημογραφικό, η αισθητή μείωση των  Ελλήνων-δων μαθητών-τριών στα σχολεία για το οποίο υπήρξε κοινό ενδιαφέρον και δέσμευση, τόσο από την πλευρά του δήμου όσο και της ΕΠΕΤΑΔ να υπάρξει μελλοντική επιστημονική δράση για να αναδειχθεί το θέμα και να προωθηθούν ΑΜΕΣΑ πιθανές λύσεις. Τέθηκε επίσης και η προώθηση των μορφών του θεματικού τουρισμού στο νησί όπως του  ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.


REPORT THIS ADΑΠΟΡΡΗΤΟ

Το θερμό κλίμα και η διάρκεια της συζήτησης άνοιξε ήδη παράθυρο συνεργασίας και συνέχειας του ενδιαφέροντος της ΕΠΕΤΑΔ για την Χάλκη στον άμεσο επιστημονικό σχεδιασμό των επόμενων ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου