Σοβαρό περιστατικό υγείας σε απομακρυσμένο χωριο της Γορτυνίας- Ανάγκη δημιουργίας Βάσης ΕΚΑΒ στην Γορτυνία - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Σοβαρό περιστατικό υγείας σε απομακρυσμένο χωριο της Γορτυνίας- Ανάγκη δημιουργίας Βάσης ΕΚΑΒ στην ΓορτυνίαΠεριστατικό οξείας κοιλίας σε γυναίκα ασθενή 83 ετών, σε ένα ξεχασμένο χωριό (30 χλμ. από το ΚΥ & 95 χλμ. από το Νοσοκομείο) της ορεινής Ελλάδας.

Το χθεσινό περιστατικό ήταν ένα άριστο παράδειγμα διαχείρισης και ομαδικής δουλειάς της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ Τρίπολης, που προσέγγισε αρχικώς και μας διακόμισε στο ΚΥ το άκρως σοβαρό περιστατικό από ένα απομακρυσμένο χωριό της Γορτυνίας, το σταθεροποιήσαμε, κάναμε τη διαφορική διάγνωση, δόθηκε αρχική θεραπεία και διακομίστηκε τελικά - συνοδεία ιατρού - στο ΓΠΝΤ για τα περαιτέρω.
Με αφορμή όμως όλη αυτή την "οδύσσεια" του περιστατικού και της ιατρού μας, που επέστρεψε με ΤΑΧΙ από την Τρίπολη στο ΚΥ για να συνεχίσει την εφημερία της, (αλλά και τα δημοσιεύματα για το ασθενοφόρο του ΚΥ Τροπαίων https://www.newsbeast.gr/.../ena-asthenoforo-gia-49...) θα φωνάξουμε για πολλοστή φορά για την ανάγκη δημιουργίας Βάσης ΕΚΑΒ στην Γορτυνία (Καρκαλού), για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων μείζονων συμβάντων στην τεράστια έκταση του Δήμου!
Αν οι τοπικοί φορείς και παράγοντες δεν αφυπνιστούν, είναι άγνωστο κατά πόσο το σύστημα της ΠΦΥ θα μπορεί τελικά να ανταπεξέλθει σε τέτοια σοβαρά ζητήματα και στο τέλος το μόνο που θα μας απασχολεί θα είναι τα δημοσιεύματα στο τύπο και σε ποιον θα καταλογίσουμε τις ευθύνες!
πηγη Πρωτοβάθμια Υγεία στην ορεινή Αρκαδία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου