Οι τελευταιες εξελίξεις για το υδατοδρόμιο στην Τάκα - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

19/7/22

Οι τελευταιες εξελίξεις για το υδατοδρόμιο στην Τάκα

 
Το θέμα της ανάπτυξης υδατοδρομίων στην χώρα μας αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -όπως και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη Ελλάδα- είχε αργά το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση των υδάτινων πεδίων, η αρμοδιότητα της οποίας -όπως γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση- μεταφέρεται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ συντονιστικό ρόλο θα έχει το Γραφείο του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα της λίμνης Τάκα -για την αναβάθμιση της περιοχής της οποίας η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις, ενώ επιδιώκει και την δημιουργία υδατοδρομίου- όπου το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι αρμοδιότητες είναι περίπλοκες, ζητώντας να επιληφθεί το γραφείο του πρωθυπουργού για να απεμπλακεί η υπόθεση αυτή.

Αναφορικά με τον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας ως προς τα υδατοδρόμια, θέμα εντεταλμένος με το οποίο είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Γανώσης, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι πέρα από την Πύλο και την Καλαμάτα -για τα υδατοδρόμια στις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες- επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν τέτοιες υποδομές και στην ανατολική Πελοπόννησο, ώς το Λουτράκι, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να αναλάβει το κόστος των σχετικών φακέλων και ενδεχομένως ορισμένων απαιτούμενων υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages