Αναστέλλει τη λειτουργία του το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας του κόσμου λόγω σαλμονέλας - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

1/7/22

Αναστέλλει τη λειτουργία του το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας του κόσμου λόγω σαλμονέλας

 Η σαλμονέλα ξαναχτυπά τη σοκολάτα… Μετά τα Kinder της Ferrero, τώρα παρουσιάστηκε κρούσμα σαλμονέλας στον όμιλο Barry Callebaut και μάλιστα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας του κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα, ο ελβετικός όμιλος Barry Callebaut, παγκόσμιος καλοσσός του κακάο και των προϊόντων σοκολάτας, ανακοίνωσε χθες ότι διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βίσε στο Βέλγιο,  μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας σε παρτίδα προϊόντων.

«Οι ειδικοί μας για τον έλεγχο της ποιότητας εντόπισαν την λεκιθίνη ως πηγή της μόλυνσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου.

Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «τα περισσότερα μολυσμένα προϊόντα βρίσκονται ακόμη στο εργοστάσιο του Βίσε» και ότι ο όμιλος έρχεται σε επαφή με 73 πελάτες (βιομηχανίες και σοκολατοποιούς) για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση στο επίπεδο του καταναλωτή.

Τι είναι η λεκιθίνη; Πρόκειται για μια λιπαρή ουσία που χρησιμοποίειται ευρέως στην παραγωγή της σοκολάτας για να ενώσει άλλα συστατικά της σοκολάτας.

Το περιστατικό αυτό συνέπεσε χρονικά με την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Ferrero που είχε κλείσει για περίπου τρεις μήνες για παρόμοιους λόγους. Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο της Mondelez στο Βέλγιο πήρε το πράσινο φως να ξανανοίξει στις 17 Ιουνίου.

πηγή:https://www.olivemagazine.gr/otineo/eidiseis/salmonela-sto-megalytero-ergostasio-sokolatas-tou-kosmou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages